Sala Polivalenta. Finala primei editii Tennis Masters Romania. Ca de obicei, lumea nu prea se inghesuie la astfel de evenimente. Daca nu se intra prin alunecare la adversar, iar in tribune nu sunt aprinse torte, interesul e scazut. Poate ca ideea organizatorilor sa ofere unuia dintre spectatori, prin tragere la sorti, o casa in Corbeanca a mai colorat putin tribunele.

Zece bilete pe cap de spectator

Prima finala a fost cea a fetelor: Monica Niculescu si Irina Begu. Favorita turneului, Niculescu incepe partida cum nu se poate mai rau. Condusa de Begu cu 4-0, Monica tranteste racheta de pamant. Pierde primul set cu 1-6, iar privirea plina de regrete se indreapta catre antrenorul sau. In tribune, incep pariurile printre spectatori. Miza? Bilete participante la tragerea la sorti pentru castigarea vilei de 245.000 de euro. "Eu am deja cinci bilete. Daca ma duc acum sa-mi cumpar o Cola, imi mai iau si niste bilete. Nu mai joc azi la Loto si dau bani pentru o cauza nobila. Cred ca era mai bine daca puneam pe bilete toti acelasi nume conspirativ si apoi imparteam casa". O caramida tie, una mie. Alta caramida tie, alta caramida mie. A incetat sa fie doar o finala de Masters. Deja a devenit o afacere.

Dom'le antrenor! Esti nebun?

In setul al doilea, Niculescu da semne de sclipire. Lucru ce-l face pe un spectator sa exclame: "In sfarsit tenis!". Monica reuseste primul break din aceasta partida si o egaleaza pe Irina: 2-2. "Face game Begu acum si pierd banii". Afacerea continua. Deciziile arbitrului de scaun sunt contestate, pe rand, de jucatoare si de public. "Aut domnu' arbitru!", striga un domn din tribuna. Arbitrul vede o alta minge in afara, Niculescu o vede valida. Se indreapta spre scaunul arbitrului strigand: "Nuuu!". Toata sala amuteste. "Dom'le arbitru, a fost pe linie! Esti nebun?". Si presiunea psihica a finalei iese la suprafata. Niculescu isi adjudeca setul secund cu 6-4. Si a castigat deja etajul vilei de la Corbeanca. Begu castigase parterul in setul intai.

Inaintea setului decisiv, Irina primeste ingrijiri medicale la piciorul drept. Niculescu isi da drumul la joc si, dupa mai mult de doua ore de joc, castiga prima editie a Masters Romania. Sufletel, asa cum o alinta doi prieteni din tribune pe Irina Begu, primeste o masina, dar si o piatra semipretioasa neslefuita din partea unui spectator.

Monica Niculescu - Irina Begu 1-6 6-4 6-1

VICTORie la dublu!

Finala baietilor. Numarul spectatorilor incepe sa creasca. Victor Hanescu si Victor Crivoi se incalzesc inainte de a incepe partida. Dupa ce l-a invins pe Marius Copil in semifinala, Crivoi a declarat ca-si doreste mai mult masina. Dar jocul sau nu a aratat asta. Hanescu l-a alergat pe tot terenul, Crivoi castiga primul set cu 6-4. Hanescu il solicita extrem de mult pe adversarul sau cu mingi scurte la fileu. Crivoi primeste ingrijiri medicale in setul al doilea, la scorul de 3-0 pentru Hanescu. Crivoi e nemultumit de deciziile arbitrului de linie, iar privirea lui spune totul. Daca privirea ar ucide, arbitrul de linie sigur nu ar mai fi in viata. Forta gravitationala si echilibrul conspira impotriva lui Crivoi si tenismenul cade pe teren. Piciorul stang ii sangereaza, dar "spectacolul trebuie sa continue". Hanescu, sigur pe el, il forteaza pe Crivoi sa greseasca. Ambii jucatori se bat pentru fiecare minge, spre incantarea spectatorilor. Fanfara militara intra in tribune, in sir indian. Dar arbitrul de scaun ii opreste: "Stati pe loc, va rog!". Romanii nu sunt obisnuiti cu linistea din timpul meciurilor. Hanescu ia seturile doi si trei cu acelasi scor: 6-3. Si cea de-a doua casa din Corbeanca se duce catre mama lui Victor Hanescu: "Mama si-a dorit foarte mult o casa cu curte, asa ca i-o fac cadou". Si Crivoi a obtinut ce a vrut: masina.

Victor Hanescu - Victor Crivoi 4-6 6-3 6-3

Finala lui Escu

Niculescu si Hanescu au castigat prima editie a Tennis Masters Romania. Cu sponsori generosi, dar prea putini romani interesati de competitie. Un spectacol de 600.000 de euro. A meritat evenimentul o asemenea investitie? Asta numai sponsorii o pot spune. Dar sa nu masoare succesul prin numarul biletelor vandute. Pentru ca speculantii si-au cumparat bilete in plus. Si Franta va organiza primul sau Masters, in decembrie. Tsonga, Simon sau Monfils vor oferi spectatorilor un show total. Premiile francezilor insumeaza 250.000 de euro. Putin mai mult decat casa lui Niculescu sau Hanescu. Dar, in Franta, spectatorii vor fi cu siguranta mai multi. Pentru ca unii stiu ca mai exista si alte sporturi in afara de cel rege, fotbalul.