Capitanul echipei Romaniei de Cupa Davis, Andrei Pavel, a cerut, in numele tuturor componentilor , ca partida dintre Romania si Rusia, din Turul I al Grupei Mondiale la tenis de camp, sa se dispute la Sibiu, acolo unde am intalnit si Franta. Celelalte variante erau Bucuresti si Brasov.

In capitala partida nu poate avea loc din cauza faptului ca acest lucru este interzis de ITF (Federatia Internationala de Tenis), in timp ce la Brasov sala nu ar fi gata pana la ora intalnirii din turul I, dupa cum precizeaza Dumitru Haradau, presedintele FRT, citat de NewsIn.

Romania va putea evolua la Sibiu dupa ce a primit o derogare suplimentara din partea ITF (prima fusese facuta cu ocazia confruntarii cu Franta). Sala Transilvania nu are decat 2.000 de locuri, iar regulamentul spune ca salile in care au loc partide de Cupa Davis sa aiba 4.000 de locuri.

Romania va intalni Rusia in primul tur al Cupei Davis in perioada 6-8 martie 2009. De-a lungul istoriei, cele doua nationale s-au intalnit de patru ori, romanii conducand la general cu 3-1.