"Sa nu mai vorbim atat de succesele mele, am tot vorbit anul acesta. Acum este momentul lor si trebuie sa ne bucuram cu totii de el. Sunt foarte fericit, mai ales pentru ei. Sa castigi in deplasare e mereu dificil, dar sa castigi in fata lui Nalbandian si del Potro, inseamna ca ai facut istorie ", a spus Rafa Nadal, potrivit cotidianului spaniol Elperiodico, emotionat pentru victoria colegilor sai in Argentina.

Aflat in legatura directa cu sala din Mar del Plata, Nadal l-a felicitat pe Feliciano Lopez, unul dintre cei mai buni jucatori din finala: "Te-am urmarit, campionule. Ai fost extraordinar! Meriti sa traiesti aceste clipe". "E incredbil", i-a raspuns Lopez, "o bucurie imensa".

"Aceasta echipa a facut istorie si este un moment de neuitat pentru ca a fost foarte greu sa obtii victoria atat de departe de casa. Fernando Verdasco a fost briliant, mai ales incepand din setul patru. Lopez a facut si el meciuri mari, iar Ferrer, desi a trecut prin momente grele in ultimul timp, este vital pentru aceasta echipa", i-a laudat marele absent al finalei Cupei Davis pe jucatorii care au adus a treia Salatiera de argint Spaniei, aduncandu-i in prim-plan si pe Robredo si Almagro pentru evolutia lor din fazele incipiente.

"Nu sunt mai mult decat un simplu jucator in aceasta echipa fantastica, iar la sfarsitul acestei saptamani s-a vazut lucrul acesta", a spus liderul mondial"

Vezi aici cum s-a bucurat Nadal pentru succesul Spaniei