Desi nu s-a putut baza pe Rafael Nadal (accidentat), Spania a reusit sa castige Cupa Davis, invingand Argentina pe terenul acesteia: punctul victoriei a fost adus de Fernando Verdasco (succes in patru seturi la Jose Acasuso). "Sunt impresionat de performanta baietilor, au fost extraordinari!", i-a felicitat Rafael Nadal. Este a treia oara cand Spania castiga Salatiera de Argint.

Finala Cupei Davis, ultima zi: Fernando Verdasco aduce Spaniei victoria, dupa ce l-a invins pe Jose Acasuso, scor 6-3, 6-7 (3-7), 4-6, 6-3, 6-1. In aceasta partida trebuiau sa se infrunte David Ferrer si Juan Martin Del Potro, dar ambii au fost inlocuiti, cel din urma suferind o contractura in meciul de vineri.

Verdasco vs Acasuso

Verdasco si Acasuso incep meciul echilibrat, fara prea multe greseli. Fiecare tenismen castiga game-ul pe propriul serviciu. Spaniolul reuseste insa sa preia avantajul dupa ce obtine un break (4-2). In urmatorul game, Verdasco comite o dubla greseala, dar se impune in fata argentinianului. Acasuso isi adjudeca urmatorul game si Verdasco serveste pentru set si castiga: 6-3.

Acasuso incepe setul secund agresiv si castiga game-ul. Dupa o dubla greseala a lui Verdasco, argentinainul are trei mingi de break. O fructifica pe prima, castiga game-ul pe propriul serviciu si e in avantaj: 3-0. Spaniolul isi adjudeca urmatorul game printr-un as. Verdasco e aproape de un nou break, dar Acasuso nu-i lasa nicio sansa: 4-1. Spaniolul obtine break-ul, dar Acasuso ii raspunde cu aceeasi moneda. 5-3 si argentinianul e aproape de castigarea setului secund. Verdasco ii strica planurile, reuseste un break, castiga urmatorul game si egaleaza: 5-5. Setul al doilea se stabileste in tie-break. 7-6 (7-3) si Acasuso castiga setul doi.

Dubla greseala a spaniolului si Acasuso incepe setul tert cu un break. Verdasco riposteaza in urmatorul game si reuseste si el un break. Dar argentinianul este in ziua lui mare: break, game pe propriul serviciu si conduce in setul trei: 3-1. La 4-3 Verdasco egaleaza printr-un break. Acasuso ii raspunde tot printr-un break si serveste pentru meci. Argentinianul castiga setul al treilea printr-un as.

Jocul din setul al patrulea pare mai echilibrat. Verdasco rupe ritmul, castiga un break si conduce in acest set cu 4-2. Spaniolul si argentinianul castiga game-urile pe propriile servicii. Verdasco ia inca un break si castiga setul cu 6-3.

In pauza dintre seturi Acasuso primeste ingrijiri medicale. Spaniolul incepe hotarat setul decisiv: break, game pe propriul serviciu si din nou break. Verdasco pare decis sa aduca Salatiera de argint in Spania. Ibericul comite o serie de greseli, dar reuseste pana la urma sa se impuna in fata argentinianului: 4-0. Acasuso da semne de oboseala pentru ca spaniolul il alearga pe tot terenul. Verdasco se distanteaza la 5-1 si e la un singur game distanta de a aduce victorie Spaniei. Si reuseste, printr-un break.

Momentele din finalul intalnirii