Nalbandian a inceput foarte bine setul inaugural al finalei Cupei Davis, reusind break-ul in game-ul al treilea (2-1). Jocul lui Ferrer din spatele terenului nu l-a deranajat deloc pe argentinian pentru ca Nalbandian a ajuns extrem de repede la fiecare minge plasata de spaniol in colturile terenului. Presiune mare in sala de la Mar del Plata pusa de cei 11.000 de spectatori pe umerii lui Ferrer care nu isi gaseste ritmul pe suprafata rapida aleasa de argentinieni.

Nalbandian e pe tot terenul, aratand o forma fizica impresionanta! De altfel, tactica numarului 11 mondial este sa-si surprinda adversarul cu un serviciu bun si, apoi, sa vina la fileu pentru a face punctul. Fluieraturi din tribuna la prima minge de 4-2 ratata de favoritul lor in fata spaniolului care pare sa-si revina de la minge la minge. Nu suficient insa, pentru ca dupa un game bun pe serviciul lui Nalbandian, David Ferrer isi pierde pentru a doua oara serviciul (5-2). Spaniolul nu renunta, face primul lui break doar pentru a ceda urmatorul game si, totodata setul, in favoarea lui David Nalbandian (6-3).

Ferrer nu reuseste sa schimbe nimic in jocul sau, exagereaza cu loviturile lungi de pe fundul terenului, iar Nalbandian castiga si setul al doilea dupa acelasi tipar ca primul (6-2). Publicul simte ca Nalbandian este intr-un moment favorabil si il aplauda in picioare la debutul celui de-al treilea set, care ar putea fi si ultimul daca spaniolul nu face nimic sa-l opreasca pe argentinian.

Setul trei, acelasi scenariu. Ferrer e inexistent pe teren, in timp ce lui Nalbandian ii iese tot: demivoleuri din apropierea fileului, scurte si lovituri exacte. Nalbandian il invinge pe Ferrer cu 6-3, 6-2, 6-3 si aduce primul punct Argentinei care spera la primul ei titlu de Cupa Davis.

In cel de-al doilea meci al zilei, Del Potro a pierdut in fata lui Lopez in patru seturi dramatice: 6-4, 6-7 (2), 6-7 (4), 3-6. Argentinianul putea inchide conturile, insa Lopez a fost mai puternic din punct de vedere psihic si a reusit sa egaleze.

Sambata se va disputa partida la dublu Verdasco / Lopez - Acasuso / Calleri