Novak Djokovic este primul finalist al Turneului Campionilor de la Shanghai 2008. Sarbul s-a impus in semifinala de sambata in fata francezului Gilles Simon, scor 4-6, 6-3, 7-5. Dupa un meci in care ambii tenismeni au dat semne de oboseala si greselile au curs de ambele parti, sarbul obtine prima sa victorie in fata lui Simon. Adversarul lui Djokovic in finala se va decide in partida Andy Murray - Nikolay Davydenko.

Djokovic nu are un inceput de meci prea bun, Simon profita si castiga un break. Dar sarbul se aduna imediat si revine in joc. Francezul e sigur pe lovituri si conduce cu 5-3. Djokovic serveste pentru a ramane in set si, dupa un game disputat in care ambii tenismeni au multiple sanse de a castiga, sarbul isi adjudeca cel de-al patrulea sau game din acest meci. Djokovic ataca, dar francezul puncteaza. Simon castiga primul set cu 6-4.

Djokovic incepe bine setul secund si e la un pas de a lua si un break, dar francezul salveaza game-ul dupa un voleu slab al sarbului. Dar numarul trei profita de greselile lui Simon si conduce cu 4-1. Djokovic reuseste sa castige setul al doilea si primul finalist de la Shanghai se va decide in setul trei.

Ambii tenismeni acuza dureri fizice. Djokovic preia conducerea obtinand doua break-uri. Greselile curg de ambele parti, dar sarbul isi aduna puterile si conduce cu 5-3. Nu mai are puterea sa reuseasca un break si asteapta propriul serviciu pentru a incheia meciul. Dar planurile ii sunt incurcate de Simon, care egaleaza. Francezul face greseli nepermise si Djokovic reuseste un break. Seveste pentru meci si se califica in finala!

Cei doi tenismeni s-au mai intalnit o singura data pana acum, in optimile turneului de la Marseille. Gilles Simon s-a impus atunci in fata sarbului cu 6-2, 6-7, 6-3.

Vezi aici ultima minge a partidei dintre Djokovic si Simon:

Simon castiga superb o minge:

Urmareste aici alte momente din partida: