Andy Murray a reusit a treia victorie de anul acesta in fata lui Roger Federer. Si ce victorie! Dupa trei seturi intens disputate, britanicul reuseste sa se impuna in fata favoritului turneului de la Shanghai, scor 4-6, 7-6 (7-3), 7-5. Elvetianul paraseste Turneul Campionilor dupa ce a obtinut o singura victorie, impotriva lui Radek Stepanek.

Andy Murray a jucat pentru onoare, Federer pentru calificare. Ambii tenismeni incep bine meciul, dar elvetianul pune presiune asupra lui Murray si il obliga sa comita greseli. Fiecare tenismen reuseste cate un break, Federer obtine trei mingi de set si castiga: 6-4.

Murray deschide setul secund cu un break. si in scurt timp conduce cu 5-2. Federer reuseste sa egaleze si setul al doilea se decide in tie-break. Murray isi gaseste resurse si duce meciul in setul al treilea.

Intensitatea tie-break-ului il face pe Federer sa resimta dureri la spate. Murray conduce in setul al treilea cu 3-0, dar Federer egaleaza printr-un as (al saptelea din aceasta partida pentru elvetian). In game-ul urmator preia conducerea setului al treilea, dupa ce reuseste un break. Britanicul restabileste egalitatea cu un break. Murray face 5-4 si e la un set distanta de a castiga meciul. Dar dupa un game disputat, elvetianul ramane in carti. Murray isi adjudeca setul al treilea, dupa un meci de o intensitate rara si face un francez fericit: Gilles Simon se califica in semifinale.

Andy Murray a castigat toate partidele din Grupa Rosie, iar sambata il va intalni pe rusul Davydenko. In cealalta semifinala se vor infunta Djokovic si Simon.

Clasamentul final al Grupei Rosii

1. Andy Murray 3-0 (6-2)

2. Gilles Simon 2-1 (4-3)

3. Roger Federer 1-2 (4-4)

4. Radek Stepanek 0-3 (1-6)