Gilles Simon l-a invins pe favoritul numarul unu al Turneului de la Shanghai, Roger Federer. In primul meci din Grupa Rosie, francezul s-a impus in trei seturi: 4-6, 6-4, 6-3. In celalalt meci din Grupa Rosie, Andy Murray l-a invins in trei seturi pe americanul Andy Roddick, scor 6-4, 1-6, 6-1.

Simon incepe increzator meciul impotriva lui Federer, iar la 1-1 reuseste sa salveze trei mingi de break. Federer se distanteaza de francez dupa ce castiga un break la 2-2. Diferenta din clasament nu se vede in joc, dar unele greseli ale lui Simon trec primul set in contul elvetianului.

Federer continua jocul bun din prima parte cu un as, urmat de break. Elvetianul salveaza o minge de break cu un as, la 2-1, insa Simon se impune in cele din urma. Tenismenii isi adjudeca game-urile pe propriile servicii. Francezul castiga setul secund dupa ce Federer il invita la fileu. Desi e sfarsit de sezon, Simon arata ca e in forma fizica maxima.

Castigarea celui de-al doilea set ii da incredere lui Simon. In setul decisiv, francezul reuseste, la 3-3, sa revina de la 0-40 si sa castige game-ul. Urmeaza un break si Simon serveste pentru a castiga meciul. Inlocuitorul lui Rafael Nadal la acest turneu, termina meciul cu un as si reuseste prima sa victorie la Turneul Campionilor.

Urmatoarele partide se vor disputa intre Jo-Wilfred Tsonga - Juan Martin Del Potro si Novak Djokovic - Nikolay Davydenko.

Simon face spectacol cu Federer:

Momentul in care francezul castiga partida dupa un as impotriva lui Federer:

Urmareste aici cele mai frumoase schimburi ale partidei: