Roger Federer paseste spre al cincilea sau titlu Masters Cup, profitand de absenta numarului unu mondial, Rafael Nadal. Castigator a patru titluri la ultimul turneu al anului in ultimii cinci ani, elvetianul il va intalni luni pe inlocuitorul lui Nadal, Gilles Simon. Primul meci de la turneul din Shanghai va fi disputat duminica de sarbul Novak Djokovic si argentinianul Juan Martin Del Potro.

Federer s-a retras de la Paris Masters din cauza unei dureri la spate, dar nu a renuntat la Masters Cup. In grupe ii va avea ca oponenti pe Andy Murray, Andy Roddick si Gilles Simon, inlocuitorul lui Nadal.

Murray, numarul 4 mondial, a castigat anul acesta Masterul de la Madrid si din St Petersburg si a ajuns in sferturile turneului de la Paris. "De la Wimbledon am jucat cel mai bun tenis din viata mea si sper sa continui asa", a declarat Murray.

Balul va fi deschis duminica de Djokovic si Del Potro. "Sarbul nu e incea mai buna forma inaintea ultimei competitii a anului: "Inca sunt in cautarea jocului meu de tenis cel mai bun. Forma mea de joc nu e aceeasi ca la inceputul sezonului". Argentinianul Del Potro a avut un an excelent, urcand de pe locul 50 pana pe 8, in clasamentul general ATP.

Tsonga si Simon, debutanti la Masters Cup, sunt primii doi francezi calificati la ultimul turneu al anului, dupa Yannick Noah si Henri Leconte, din urma cu 22 de ani.

Programul grupelor Masters Cup Shanghai:

Duminica (grupa aurie):

Novak Djokovic (Serbia) - Juan Martin Del Potro (Argentina)

Nikolay Davydenko (Rusia) - Jo-Wilfried Tsonga (Franta)

Luni (grupa rosie):

Roger Federer (Elvetia) - Gilles Simon (Franta)

Andy Murray (Anglia) - Andy Roddick (Statele Unite ale Americii)