Caldura de la Doha le-a pus mari probleme celor opt jucatoare care au transpirat din greu, la propriu, pentru fiecare punct, Ana Ivanovic fiind aproape sa cada pe teren din cauza deshidratarii.

In grupa alba, Ana Ivanovic a aratat inca o data ca nu si-a rezolvat problemele de sanatate, oferindu-i celalaltei sarboaice, Jankovic, o victorie fara emotii. In game-ul noua al setului doi, Ivanovic le-a dat mari emotii antrenorilor, dar si suporterilor din tribune, cand s-a oprit brusc dintr-un schimb de mingi pentru ca nu mai putea respira. A patra jucatoare din clasamentul WTA si-a revenit abia dupa o pauza de hidratare, dar nu a mai putut sa o opreasca pe Jelena Jankovic sa obtina un succes asteptat de 27 de luni.

In celalat meci al grupei, Svetlana Kuznetsova s-a inclinat, 6-2, 6-3, in fata mai tinerei sale adversare, Vera Zvonareva. Calificata la Doha din cauza retragerii Mariei Sharapova, Zvonareva (nr 9 WTA) si-a justificat prezenta la aceste campionate, desi a avut mari probleme cu adaptarea la caldura excesiva din Qatar: "A fost foarte greu pentru noi sa ne intram in ritm pe caldura asta. Nu suntem obisnuite sa jucam in astfel de conditiile, iar eu am resimtit caldura mai mult ca celalate jucatoare".

Surorile Williams nu s-au intalnit in prima runda la Doha, dar Venus a rezolvat meciul sau cu Dinara Safina in doua seturi extenuante, 7-5, 6-3. Rusoaica a avut primul set in mana si s-a crezut invingatoare mult prea devreme la 5-1. A ratat doua mingi de set, mult mai multe de break ceea ce i-a oferit americancei sansa sa revina in meci si sa-l si castige.

"M-am gandit ca ar fi mult prea dur sa pierd primul set cu 6-2 si mi-am zis ca ar fi mai corect un 6-4! Pot sa joc mai bine decat am facut-o azi", a spus castigatoarea de la Wimbledon.

Programul meciurilor din 5.11:

Grupa alba

Ana Ivanovic - Vera Zvonareva (4-2 in meciurile directe)

Groupe castanie

Elena Dementieva - Venus Williams (2-6)

Dinara Safina - Serena Williams (2-4)