Jo Wilfred Tsonga este marele castigator al acestei saptamani! Francezul a cucerit pentru prima oara in cariera sa un turneu de Masters, 6-3, 4-6, 6-4, in fata unui adversar destul de obosit. David Nalbandian nu a avut suflu sa tina pasul cu Tsonga. Miza finalei de la Paris a fost una uriasa pentru ambii jucatori: castigatorul s-a ales cu un cec de 380.000 de euro si 500 de puncte ATP, dar, cel mai important, a pus mana pe ultimul bilet la Master Cup Shanghai (9-16 noiembrie).

"Voi merge la Shanghai sa reprezint Franta si toata familia mea. Voi juca pentru toata lumea si voi incerca sa dau tot ce am mai bun. Turneul de la Shanghai va fi foarte important pentru mine. Poate ca o alta victorie o va inlocui pe aceasta de la Paris", a spus Tsonga dupa ce a ridicat trofeul de la Paris Bercy.

Jo Wilfried Tsonga este primul francez care triumfa la Paris Bercy de la victoria lui Sebastien Grosjean in fata lui Kafelnikov, in 2001. Norocul lui Tsonga a fost ca Nalbandian si-a epuizat toate resursele pana in finala, fiind un adversar usor de doborat. Tsonga a fost surpriza acestei editii a Mastersului de la Paris, invingandu-i pe Radek Stepanek, Novac Djokovic, Andy Roddick si, in semifinale, pe James Blake.