Mastersul de la Paris a ajuns in faza semifinalelor fara ca niciunul dintre primii patru tenismani ai lumii sa fie prezent. In schimb, campionul de anul trecut de la Paris Bercy, David Nalbandian, e gata sa repete istoria finalului de sezon din 2007. Argentinianul joaca in prima semifinala cu rusul Nicolai Davydenko, iar James Blake are misiunea sa-l razbune pe prietenul sau Roddick, in cealalta semifinala, in fata surprinzatorului Tsonga.

Francezul are sansa sa prinda un loc la Shanghai daca trece de Blake sau daca Nalbandian este eliminat. Totusi, calificarea lui Tsonga in semifinale nu a fost o veste buna pentru toti francezii. In urma acestei victorii, celalalt francez care spera la un loc in primii opt in clasamentul ATP, Giles Simon, a fost inlaturat din cursa pentru Shanghai.

"Meciul cu Blake este cel mai important din sezon pentru mine. Sambata ma asteapta ceva grandios daca voi fi puternic. Mi-ar fi placut sa merg impreuna cu Gilles la Shanghai, insa voi lupta si pentru el in meciul cu Blake", a spus Tsonga la finalul partidei cu Roddick.

De cealalta parte, americanul abia a putut sa rosteasca cateva cuvinte dupa ce a ratat mai mult zece ocazii de break in setul secund. "E fantastic sa joci in fata unui public numeros si pasionat. Insa acest lucru nu diminueaza cu nimic tristetea mea. Am avut multe ocazii si cred ca ma voi gandi mult timp de acum incolo la acest meci. Am incercat sa revin, dar Tsonga a jucat foarte, foarte bine", a marturisit americanul.

Terenul central, de la 15.00

Nicolai Davydenko - David Nalbandian

James Blake - Jo Wilfred Tsonga