Roger Federer a castigat in doua seturi semifinala cu Feliciano Lopez (6-3, 6-2) si va disputa ultimul act al turneului de la Basel contra argetinianului David Nalbandian (6-4, 6-4 Del Potro).

Este a 5-a finala pe care Federer o disputa la Basel (Elvetia). "A fost extrem de special sa il intalnesc pe Roger tocmai aici, pe terenul lui. Pentru mine ramane oricum cel mai mare din istoria tenisului, in pofida acestui an 2008 care nu a fost cel mai bun pentru el", a declarat adevrsarul sau de sambata, Feliciano Lopez.

Rafael Nadal nu se afla pe terenuri in aceasta saptamana: spaniolul a primit Premiul pentru Sport al Fundatiei Pricipelui de Asturia. Inaintea ceremoniei, antrenorul lui Rafa, unchiul sau Toni Nadal a declarat pentru presa iberica: "Suntem constienti ca va fi aproape imposibil sa repetam si in 2009 acest sezon de exceptie".

In acest an, Nadal a castigat Roland Garros, Wimbledon si turneul olimpic, detronandu-l pe Roger Federer din fotoliul de lider ATP, dupa o dominatie de patru ani si jumatate.