Andy Murray l-a invins, scor 6-4, 7-6, pe francezul Gilles Simon in finala turneului de Masters de la Madrid si a devenit primul jucator din Marea Britanie care a castigat patru turnee ATP intr-un an. Titlul de la Madrid este al patrulea cucerit de scotian anul acesta. Pozitia lui Andy Murray (nr. 4) in clasamentul ATP nu se va schimba dupa succesul din capitala Spaniei.

Scotianul a rupt echilibrul primului set in al cincilea game cand a beneficiat de trei mingi de break, le-a ratat pe primele doua, dar nu si pe a treia. Francezul a resimtit oboseala meciului-maraton din semifinale si nu a mai avut puterea sa revina si sa-si recupereze game-ul pierdut. Andy Murray a incheiat primul set la 6-5 in stil de mare campion, cu un serviciu-as pe linie.

Obisnuit sa piarda primul set si sa le castige spectaculos pe urmatoarele doua, dublul campion de la Bucuresti s-a tinut aproape de Murray pana la 6-6, desi scotianul a ratat numeroase mingi de break.

In tiebreak, Gilles Simon isi castiga doua mingi de set si, parca, se repeta istoria meciurilor castigate de francez in decisiv! Murray salveaza prima minge de set a francezului gratie serviciului care a functionat aproape perfect pe tot parcursul meciului (a servit 10 asi si nu i-a oferit lui Simon nicio minge de break). Gilles Simon mai are o sansa sa impinga meciul in setul decisiv, dar Murray il alearga dintr-un colt in celalalt al terenului si francezul trimite mingea in fileu.

Andy Murray nu are nevoie de mai mult de o minge de meci ca sa puna capat finalei si, totodata, turneului de la Madrid. Murray il invinge pe Gilles Simon in doua seturi, 6-4, 7-6, si isi trece in palmares al doilea turneu de Masters castigat in cariera dupa cel de la Cincinnati.

"Serviciul m-a ajutat sa castig astazi in fata lui Gilles pentru ca el a lovit mingea mult mai bine ca mine", a spus Murray la festivitatea de premiere.

"Nu voi uita niciodata acest moment si tot ce am trait aici", a spus emotionat Gilles Simon. In ciuda acestei infrangeri, francezul a facut un turneu incantator la Madrid si are mari sanse sa faca parte din grupul de opt jucatori care vor participa in noiembrie la turneul de la Shanghai.