Roger Federer este din nou lider, dar nu in clasamentul ATP ci in topul jucatorilor din toate timpurile care au facut avere pe terenul tenis. Astfel, dupa calificarea in semifinalele Mastersului de la Madrid, elvetianul a depasit suma record de 43.3 milioane de dolari castigata numai din premii, surclasandu-l pe americanul Pete Sampras (42.8 milioane de dolari).

Cu 13 titluri de Grand Slam cucerite pana acum, Roger Federer e la un titlu sa mai doboare un record stabilit de Sampras, jucatorul cu cele mai multe turnee de Grand Slam (14) castigate in istoria sportului alb.

“Este placut sa dobori recorduri. Nu am jucat tenis pentru bani, dar acestia au venit odata cu performantele mele. Am jucat foarte bine in turneele de Grand Slam din ultima perioada unde premiile sunt consistente si chiar aici, la Madrid, sunt pusi in joc multi bani”, a spus elevetianul.

Federer joaca astazi, sambata (Sport.ro, 14.30), in semifinalele turneului de la Madrid cu scotianul Andy Murray. Cei doi au fost protagonistii ultimei finale de Grand Slam (US Open) unde scotianul nu a avut replica in fata jocului lui Federer.

In cealalta semifinala (sambata, Sport.ro, 17.00), Rafael Nadal si Gilles Simon se lupta pentru un loc in finala turneului patronat de romanul Ion Tiriac.