Victor Hanescu s-a calificat pe tabloul principal de la Madrid. Romanul a trecut in calificari de spaniolul Guillermo Garcia-Lopez cu 6-1, 7-6 si, apoi, de francezul Benneteau tot in doua seturi, 6-4, 6-3.

In urmatorul meci, Hanescu are ocazia sa-si incerce viitorul adversar din Cupa Davis. Marti, romanul va da piept cu rusul Dimitry Tursunov. Anul 2008 i-a adus lui Hanescu primul sau titlu ATP din cariera, la Gstaad. De cealalta parte, Tursunov are cinci titluri ATP in palmares, ultimele trei cucerindu-le anul acesta la Sydney, Metz si Indianapolis.

In prima zi la Mastersul de la Madrid, americanul Mardy Fish a trecut de belgianul Darcis cu 6-1, 6-4, iar spaniolul Almagro a cedat tot in minimum de seturi, 7-6, 6-1, in fata italianului Bolelli.

Dublul campion de la BCR Open Romania, Gilles Simon l-a invins pe rusul Igor Andreev intr-un meci extrem de spectaculos. Rusul si-a adjudecat primul set cu 6-4, apoi francezul a egalat scorul la seturi cu un sec 6-1. In decisiv, ambii jucatori au mers cap la cap pana in tiebreak cand rusul a salvat nu mai putin de patru mingi de meci, dar Simon nu a mai ratat-o si pe a cincea.