La 18 ani, fetele ies cu prietenii si viseaza la intalnirea cu Fat-Frumos. Pentru ea, timp liber inseamna pauza dintre un antrenament si altul, jumatatea de zi care a ramas dupa o victorie sau orele petrecute in avion zburand de la un turneu la altul. Are in spate 14 ani de munca si multe, foarte multe sacrificii, dar aceste lucruri nu se vad cand vorbeste despre pasiunea vietii ei. "Ea demonstreaza ca tenisul feminin romanesc este in elita lumii", a spus Ilie Nastase dupa primul ei succes pe scena tenisului mare.

Reporter: Felicitari pentru primul tau titlu WTA! Ai primit cadoul de majorat cu intarziere..Cum a fost?

Sorana Carstea: Ma bucur enorm ca am facut acest pas. Mi-am atins obiectivul anul acesta pentru ca am progresat din toate punctele de vedere. Cel mai mult m-a ambitionat faptul ca nu mai castigase nicio jucatoare din Romania de 10 ani.

Reporter: Premierea de la Taskent a fost mai speciala fata de alte turnee....

Sorana Carstea: Da (rade), am purtat un costum traditional uzbec brodat cu fie de aur. A fost ceva special. L-am luat acasa pentru ca organizatorii mi l-au dat cadou. Nu am mai intalnit acest obicei la alte turnee!

Reporter: Lumea te vede ca pe o jucatoare emotiva, sensibila. In finala ai revenit spectaculos, ai salvat si o minge de meci?

Sorana Carstea: Nu sunt chiar atat de emotiva cum par. In finala, mi-am zis ca "trebuie sa risc, nu am ce pierde" si mi-a iesit de data aceasta. Oricum de cand eram mica rasturnarile de situatie erau punctul meu forte!

Reporter: Pe cand ti-ai propus si un turneu de Grand Slam ?!

Sorana Carstea: Eu zic ca de acum incolo vor veni rezultatele. E greu acolo, dar promit ca voi face tot ce pot sa se intample cat mai curand.

Reporter: Pe care ai vrea sa-l castigi?

Sorana Carstea: Pai, tinand cont ca suprafata rapida e preferata mea, as alege US Openul.

Reporter: Admiri pe cineva din lumea tenisului?

Sorana Carstea: Steffi Graf (raspuns scurt si decis)! Ea este modelul meu si in teren si in afara lui. Mi-as dori sa am si eu rezultatele ei.

Reporter: Stiu ca ai fost in America si ai intalnit-o?

Sorana Carstea: Da, chiar m-am antrenat cu ea si cu Andre Agassi in Los Angeles. A fost ceva incredibil. Am avut multe de invatat de la amandoi. Sper sa repet aceasta experienta!

Reporter: Ce parere ai de adversarul baietilor din Cupa Davis. Au sanse sa se califice mai departe?

Sorana Carstea: E greu, dar in tenis orice se poate intampla. Nimic nu e imposibil. Rusii sunt favoriti, dar eu am mare incredere in jucatorii nostri. Sper sa avem putin noroc si noi sa ne bucuram la sfarsit de calificare.

Reporter: Dupa victoria de la Taskent, presa straina de specialitate a scris ca esti "o tanara stea care promite multe in circuitul feminin", iar Ilie Nastase a declarat ca ai "demonstrat ca tenisul romanesc e in elita lumii"!

Sorana Carstea: Ma bucura aprecierile unor astfel de oameni. Eu sunt fericita ca tenisul romanesc a inceput sa capete atentie. Sa stii ca nu conteaza tara din care provii, conditiile si alte lucruri. Daca muncesti si iubesti ceea ce faci, se poate!

Reporter: Anul viitor se anunta extrem de incarcat pentru tine. Esti clasa a 12-a!

Sorana Carstea: Da, o sa am bac, dar o sa ma descurc. Le voi face bine pe amandoua. O sa merg si la scoala sa-mi iau note si sa ma pregatesc pentru examen.

Reporter: O tanara care vrea sa faca performanta isi permite sa aiba timp liber?

Sorana Carstea: E foarte greu sa ai timp liber. Eu am doua antrenamente pe zi de doua ore, plus o ora de pregatire fizica si o sedinta de refacere. Ziua mea se invarte in jurul tenisului, dar nu regret nimic. Cand faci ce iti place si mai vin si rezultate, uiti de toate sacrificiile pe care le-ai facut.

Reporter: Obiective de viitor?

Sorana Carstea: Obiectivul meu dintotdeauna este sa ajung cat mai sus! Mai am doua turnee pana la sfarsitul anului. Sa vad cum ma descurc si apoi imi fixez obiectivele pentru anul viitor.