Echipa de tenis a Romaniei isi asteapta adversarii din Grupa Mondiala a Cupei Davis. Dupa ce au trecut de echipa incomoda a Indiei, Hanescu si coechipierii sai sunt pregatiti pentru urmatoarea runda.

Marti, 23 septembrie, la Madrid, va avea loc tragerea la sorti prin care tenismenii romani isi vor afla adversarii din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis pentru sezonul 2009. 16 echipe se vor afla in urne, din care 8 vor fi cap de serie, alese in functie de clasamentul din Cupa Davis. Rusia, Cehia, Argentina, Suedia, Germania, Spania, Franta si SUA sunt echipele ce nu au disputat meciurile de baraj. Austria, Elvetia, Serbia, Croatia, Israel, Olanda, Romania si Chile au trecut de meciurile de baraj.

Capitanul nejucator al Romaniei, Adrian Marcu a declarat: "La tragerea la sorţi nu ştiu ce îmi doresc. Sper să nu jucăm încă o dată cu Franţa, că ne ajunge de câte ori i-am întâlnit". Echipa de tenis a Romaniei s-a intalnit cu Franta in ultimele doua editii de Cupa Davis, nereusind sa se califice in fazele superioare.