Spune-mi cu cine joci, ca sa-ti spun cat va fi scorul! Si parca toti spectatorii stiau cine va lua punctul la sfarsitul partidei. Dar meciul spectaculos i-a facut sa spere intr-o surpriza a noii perechi de dublu a Romaniei: Cruciat/Tecau.

Entuziasm vs experienta

Cu un public zgomotos, chiar si atunci cand nu trebuia, romanii incep meciul increzatori si plini de speranta. Indienii Bhupathi si Paes castiga primul game, hotarati sa aduca un prim punct tarii lor. Lipsa de experienta a lui Cruciat si siguranta executiilor adversarilor fac ca setul intai sa fie adjudecat de India.

Dupa fiecare greseala, Cruciat cauta privirea antrenorului. Adrian Marcu incuviinteaza si-si incurajeaza baietii. Stie ca nu e un meci deloc usor, dar modul in care joaca Tecau si Cruciat ii dau sperante. In momentele de pauza isi sfatuieste elevii si exclama: “Hai ca se poate baieti!” Doi metri langa, e liniste. Bhupathi si Paes se hidrateaza, iar antrenorul tine loc de majordom. Aranjeaza prosoapele, decojeste bananele pentru jucatori, insa … niciun cuvant pentru elevii sai. In timpul meciului sta tot timpul incruntat si aplauda timid cand elevii sai castiga un game incordat. Ce diferenta de atitudine intre cei doi antrenori!

Cruciat, invins de "Banel"

“Hai Crusi!” se aude din loja lui Andrei Pavel & co., de fiecare data cand Adrian e la serviciu. Fiecare punct castigat ii ofera incredere, iar Tecau il felicita de fiecare data cand reuseste sa aduca Romania in avantaj. Norii aparuti pe cer se reflecta si asupra tabelei: indienii castiga si al doilea set: 6-7.

Incantati de jocul din teren, spectatorii uita de rivalitate. Placut impresionat de daruirea indienilor, un suporter striga: “Hai Banele!” Aproximativ 30 de suporteri indieni isi incurajeaza favoritii. Ei stiu ca Bhupathi si Paes sunt cu multe trepte mai sus in clasament decat romanii, dar rezistenta lui Tecau si a lui Cruciat ii tin in suspans. Experienta si calmul indienilor pun capat intalnirii dupa aproape 3 ore. 4-6 in al treilea set si India obtine primul punct.

Cruciat: Suntem favoriti in ultima zi!

O victorie dureroasa, asa cum a declarat Horia Tecau la sfarsitul meciului. “Am avut cateva sanse, pe care le-am irosit din pacate. Meciul era diferit daca noi castigam primul set”, a spus Horia in timpul conferintei de presa. Adversarii puternici si scorul strans l-au facut pe Cruciat sa excalme: “Am fost la inaltimea meciului!”. “Echipa de dublu a Indiei este una din cele mai bune perechi din ultimii 20 de ani, dar astazi se putea mai mult”, a mai adaugat Cruciat.

Bhupathi si Paes au laudat jocul excelent facut de romani si spera ca duminica sa poata trece de baraj. Dar Cruciat il contrazice: “Noi suntem favoriti la meciurile de simplu”.

O infrangere care era asteptata, numai gandindu-te la numele adversarilor. Dar, sub privirile lui Ilie Nastase, echipa de dublu a Romaniei a oferit un meci incitant si demn de lauda. Si parca scorul de pe tabela n-a mai contat!

Duminica, in ultima zi a partidelor de simplu

Hanescu - Armitraj (ora 12,00)

Crivoi - Devvarman