Roger Federer a pierdut ce avea mai de pret, titlul de la Wimbledon, turneu unde era imbatabil. Infrangerea suferita in fata lui Nadal (cel care l-a lasat si fara vreun succes la Roland Garros) este vazuta de elvetian drept cea mai dura suferita pana acum in cariera de tenisman profesionist.

"Este greu pentru mine sa pierd un mare turneu din lume din cauza luminii (ultimul act s-a terminat foarte tarziu, fiind suspendat de doua ori din cauza ploii). Aproape ca nu mai vedeam impotriva cui jucam... Este de departe cea mai dura infrangere a mea", a precizat Federer.

Numarul unu din tenisul de camp masculin a mai spus ca partida contra lui Nadal a fost una deosebit de frumoasa, dar ca acest lucru nu il multumeste cu absolut nimic.

"Meciul s-a terminat, sunt dezamagit, sunt terminat. Fara indoiala a fost un meci foarte frumos pentru spectatori. Nu se poate compara infrangerea de aici cu cea de la Paris. Aici este un dezastru. La Paris nu insemna nimic. Poate ca voi sunteti multumiti de meci. Eu nu", a conchis marele perdant de la Wimbledon.