Venus si Serena Williams s-au calificat in semifinalele Grand Slamului de la Wimbledon, si s-ar putea infrunta pentru a treia oara in finala turneului londonez. Pana atunci, Venus o va intalni in semifinale pe rusoaica Elena Dementieva, iar Serena va avea ca adversara in penultimul act pe chinezoaica Zheng Jie, revelatia actualei editii a competitiei.

In sferturile de finala, Venus Williams, a saptea favorita a concursului feminin, a trecut de Tamarine Tanasugarn din Thailanda, jucatoare care le eliminase anterior pe Vera Zvonareva, cap de serie numarul 13, si pe Jelena Jankovic, favorita doi. Venus, castigatoare deja de patru ori a turneului britanic, s-a impus in fata asiaticei cu 6-4, 6-3.

Elena Dementieva, adversara lui Venus din semifinala, este cea mai bine clasata favorita ramasa in competitie. Cap de serie numarul cinci, rusoaica a trecut in sferturi de compatrioata ei, Nadia Petrova, cu 6-1, 6-7, 6-3. Dementieva nu a castigat niciun turneu de Grand Slam in cariera, jucand doua finale, ambele in 2004, pierdute la Paris contra Anastasiei Miskina si la New York impotriva Svetlanei Kuznetova.

Serena Williams a invins-o in sferturi pe Agneska Radwanska din Polonia cu 6-4, 6-0 si o va intalni pe Jie Zheng in semifinale. Chinezoaica, invitata de organizatori la Wimbledon, deoarece locul din clasamentul mondial, 133, nu-i permitea sa participe la turneu, isi continua seria de victorii, trecand de Nicole Vaidisova cu 6-2, 5-7, 6-1. Zheng a eliminat-o in turul trei pe Ana Ivanovic, numarul unu mondial.