Sarbul Novak Djokovic se arata deosebit de optimist inainte de startul turneului de Mare Slem de la Roland Garros, acolo unde spune ca are mari sanse de a triumfa, dorinta imediata a sportivului fiind aceea de a-i lua locul unu in clasamentul mondial elvetianului Roger Federer.

"In mod sigur, Rafael Nadal este principalul favorit, a castigat trei titluri consecutive la Roland Garros, dar anul acesta situatia este total diferita. Intotdeauna mi-a placut sa dau mai multa varietate jocului meu. Am lucrat mult la asta in ultimul timp si sunt multumit de progresele facute. Mi-am imbunatatit voleul si pot schimba ritmul in diferite momente ale partidei, ceea ce e foarte important pentru Roland Garros", a precizat Djokovic.

Novak, cel care va implini 21 de ani pe 22 mai, ocupa locul trei in clasamentul ATP, la 360 de puncte distanta de Rafael Nadal si la 1.450 fata de Federer. Pana in acest moment, Djokovic a castigat un singur titlu de Mare Slem, la Australian Open si a ajuns pana in semifinale la Roland Garros si Wimbledon anul trecut.

Turneul parizian de la Roland Garros va avea loc in perioada 26 mai - 8 iunie, fiind dotat cu premii totale in valoare de 6.974.960 de euro.