Pe 25 mai va debuta o noua editie de Rolland Garros, singurul turneu important pe care elvetianul Roger Federer nu a reusit inca sa il castige. Eclipsa totala de forma a numarului unu din tenisul masculin nu ii da prea multe sperante la un triumf in premiera pe arenele pariziene.

Invins cu un dublu 7-5 de spaniolul Rafael Nadal in finala de la Monte Carlo, Federer a dovedit inca o data ca anul 2008 nu este unul normal pentru el, prestatia invincibilului Roger fiind departe de asteptari.

Mult timp s-a spus ca mononucleoza ar fi cauza formei slabe, dar medicii au dat asigurari ca sportivul s-a vindecat si ca poate reveni la forma maxima.

Cu toate acestea, Federer este un jucator oarecare, sclipirile sale de geniu fiind din ce in ce mai rare, pe fondul unor infrangeri nescontate in acest inceput de an.

"Imi doresc enorm sa castig si la Rolland Garros, este unul din visele mele", a precizat la inceputul anului fostul dictator din tenisul masculin.

"Daca va strange randurile si se va concentra numai asupra tenisului, va reusi atat sa revina in prim-planul tenisului mondial cat si sa castige la Paris", sunt de parere specialistii medicali care l-au tratat de curand pe Federer.

Ramane o singura intrebare: la ce ii sta cu adevaratul gandul lui Roger si care este cauza scaderii sale incredibile de forma?