​Novak Djokovic nu este vaccinat împotriva Covid-19 și nu are în acest moment voie să intre în SUA. Nebojsa Jovanovic, un promotor de tenis din Serbia, i-a trimis o scrisoare președintelui Joe Biden, rugându-l pe acesta să intervină pentru ca fostul lider ATP să poate participa la US Open.

Novak DjokovicFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic figurează pe lista jucătorilor înscriși la US Open 2022, însă organizatorii ultimului Grand Slam al anului au precizat că vor respecta legile Statelor Unite, care în acest moment nu permit persoanelor nevaccinate să intre în țară.

„US Open este cel mai mare turneu de tenis din lume şi nu ar fi ajuns aici fără Novak Djokovic. Statele Unite ar trebui să-i permită lui Novak să participe la turneul pe care l-a câştigat de trei ori, iar un argument este acela că jucătorul sârb nu reprezintă o ameninţare pentru securitatea competiţiei. Este în interesul Americii ca la cel mai mare turneu de tenis din lume să joace şi cel mai bun jucător al lumii”, a scris Nebojsa Jovanovic.

Câștigător a 21 de Grand Slamuri, Djokovic nu și-a putut apăra anul acesta titlul la Australian Open, fiind expulzat din țara gazdă a competiției din cauza faptului că nu s-a vaccinat anti-Covid.

Novak Djokivic a câştigat US Open de trei ori: 2011, 2015 și 2018.

US Open 2022, al patrulea Grand Slam al anului, va avea loc între 29 august și 11 septembrie.

Citește și:

Participarea lui Novak Djokovic la US Open 2022, subiect de ceartă între senatorii americani