Simona Halep a plecat spre SUA, fosta lideră WTA urmând să participe la trei turnee înainte de a evolua la ultimul Grand Slam al sezonului, US Open.

Simona HalepFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Simona Halep a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou pentru a câștiga un nou Grand Slam

Simona a vorbit despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou, sportiva noastră precizând că motivul principal pentru care și-a dorit să fie antrenată de francez a fost câștigarea unui nou titlu de Grand Slam.

„Da, de aceea am început să lucrez cu Patrick (n.r. ca să câștige un nou Grand Slam), de aceea am făcut atâtea schimbări și sper să se întâmple.

Mă simt bine, am sentimentul plăcut de la Wimbledon, m-am odihnit, m-am antrenat din greu.

Nu știu cum o să fie, va fi un sezon pe hard, vom vedea. A fost greu să mă antrenez pe această căldură, dar m-am obișnuit pentru că și acolo va fi la fel de cald.

Îmi doresc să joc cât mai multe meciuri, îmi plac mai mult decât antrenamentele, dar sper să fac și o treabă bună. Sper să joc bine și sezonul acesta la turneele dinainte, dar obiectivul principal e US Open” - Simona Halep, la plecarea din România, citată de Digisport.

Ce a adus Patrick Mouratoglou în jocul Simonei Halep

Simona a ajuns și la capitolul îmbunătățiri, sportiva vorbind despre lucrurile pe care Mouratoglou le-a adus în jocul ei.

„Muncesc mult mai mult, de aceea mă simt și mai bine și am mai multă încredere. Dacă fac tot ce mi se spune am o șansă în plus să fiu o jucătoare și mai bună. Tot ce se întâmplă în viața mea se întâmplă bine.

Mă bucur tare că a apărut Patrick. Mă ajută mult și pe partea de tenis, și pe partea personală, mi-a dat încredere și mă face să cred mai mult în mine.

Sunt un pic mai agresivă, asta este obiectivul, nu știu dacă-mi iese mereu pentru că sunt mulți ani în care am jucat altfel, dar cred că vom ajunge acolo unde ne dorim”, a conchis Simona Halep.

Simona Halep și turneele la care va participa pe hardul american

Simona va reveni pe teren cu ocazia City Open, turneu care se va disputa la Washington în perioada 1-7 august și care face parte din categoria WTA 250.

Va urma apoi turneul de la Toronto (Rogers Cup) din perioada 8-14 august, întrecere de categorie WTA 1000.

În fine, ultima competiție pe care Halep o va disputa înainte de US Open va fi turneul WTA 1000 de la Cincinnati (15-21 august).

Seria americană se va încheia cu „cireașa de pe tort”: US Open. Ultimul Grand Slam al anului va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie în complexul de la Flushing Meadows (New York).