Agnieszka Radwanska a învins-o pe lidera mondială Iga Swiatek într-un meci demonstrativ de un singur set, încheiat 6-4. După partidă, finalista de la Wimbledon 2012 a declarat că Ashleigh Barty (retrasă la începutul anului) și Iga Swiatek sunt la alt nivel față de restul jucătoarelor din circuitul WTA.

Iga SwiatekFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Radwanska a trecut de Swiatek într-un meci caritabil organizat chiar de lidera mondială pentru a ajuta victimele războiului din Ucraina.

Agnieszka Radwanska consideră că Iga Swiatek este superioară colegelor ei din circuitul WTA

Radwanska le-a comparat pe Ashleigh Barty și Iga Swiatek cu Novak Djokovic și Rafael Nadal, considerând că cele două sportive sunt superioare rivalelor lor.

„Cred că lupta pentru TOP 10 este foarte deschisă. Cred că sunt multe jucătoare care au un nivel foarte bun de joc și cred că Iga Swiatek și Ash Barty, înainte de a se retrage, sunt singurele care au un joc foarte constant și foarte puternic.

Ele două sunt ca Novak Djokovic și Rafael Nadal pentru tenisul masculin. Din păcate, Ash s-a retras, așa că a rămas doar Iga. Cu excepția ei, cred că restul jucătoarelor sunt la un nivel asemănător.

Nivelul este unul bun și de aceea vedem atât de multe nume noi, care și-au făcut loc și în a doua săptămână de la Grand Slamul londonez. Multe jucătoare s-au retras și acum este mai mult loc pentru a te afirma” - Agnieszka Radwanska, conform Eurosport.

Agnieszka Radwanska s-a retras acum patru ani din tenis, având în palmares 20 de titluri WTA și o finală disputată la Wimbledon în 2012.

Cele mai importante faze din meciul demonstrativ dintre Agnieszka Radwanska și Iga Swiatek