Daria Kasatkina a stârnit multe controverse în Rusia prin declarațiile oferite bloggerului Vitya Kravchenko: după ce le-a cerut tinerilor sportivi ruși să-și schimbe cetățenia pentru a putea participa la competiții și a dezvăluit că este lesbiană, sportiva aflată pe locul 12 în clasamentul WTA a comentat și războiul din Ucraina.

Daria KasatkinaFoto: Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia

Daria Kasatkina critică războiul comandat de Vladimir Putin în Ucraina: „Totul e un gunoi”

Când a fost întrebată ce își dorește cel mai mult în viață, Kasatkina a răspuns: „Ca războiul să se termine”, adăugând că situația reprezintă un „coșmar în toată regula”

Chiar dacă sportivii ruși au avut de suferit din cauza deciziilor luate de politicieni, Daria a afirmat că problemele lor nu se pot compara cu suferințele îndurate de oamenii din Ucraina.

„Cel mai mult îmi doresc ca această situație să se termine, ca acest război să ia sfârșit. Din 24 februarie nu a existat o zi în care să nu citesc știri sau să nu mă gândesc la cei de acolo. Nu am nicio legătură directă cu această situație. Nu m-a implicat pe mine, slavă Domnului, nu m-a atins.

Ei bine, totul e un gunoi. Și mă sperii și eu de asta. Și prin ce trec oamenii de acolo sau oamenii care au rude și prieteni acolo, în Ucraina... Chiar și acum în Rusia, în Belgorod. Nu-mi pot imagina prin ce trec ei.

Dacă ar fi ceva ce am putea face ca să oprim asta... Măcar o fracțiune de procent... Doar pentru a opri, nu pentru a influența opiniile oamenilor, ci pentru a opri. La naiba, fără ezitare, aș face tot ce depinde de mine. Dar, din păcate, este imposibil” - Daria Kasatkina.

Rușilor le este interzis să folosească cuvântul „război” pentru a descrie invazia, președintele Vladimir Putin folosind în schimb expresia „operațiune militară specială”.

Întrebată dacă îi este „teamă” că nu se va putea întoarce acasă, Daria a început să lăcrimeze și a răspuns: „Da, m-am gândit la asta”.

Daria Kasatkina nu a putut evolua la Wimbledon 2022 din cauza deciziei organizatorilor de la All England Club de a interzice participarea sportivilor din Rusia și Belarus ca sancțiuni pentru invadarea Ucrainei.​

S-ar putea să te intereseze și:

Scandalul ia amploare: Jucător rus de Top 10 ATP ia în considerare schimbarea cetățeniei