Brazilianul Felipe Meligeni Rodrigues Alves a câştigat Concord Iaşi Open, turneu de categoria ATP Challenger 100, după ce l-a învins pe spaniolul Pablo Andujar.

Felipe Meligeni Rodrigues AlvesFoto: Thiago Ribeiro / AP - The Associated Press / Profimedia

În vârstă de 24 de ani, Meligeni (169 ATP, favorit 8) a obţinut victoria în faţa lui Andujar (105 ATP, favorit 2), după două ore şi zece minute, scor 6-3, 4-6, 6-2.

Finala a fost una electrizantă, cu schimburi spectaculoase de lovituri ce i-au ridicat în picioare pe cei 1.000 de spectatori prezenţi în tribunele Bazei Sportive Ciric, potrivit contului de Instagram al competiţiei.

Felipe Meligeni Rodrigues Alves a fost sfertfinalist la prima ediţie a Concord Iaşi Open, când a fost eliminat în drumul spre semifinale chiar de către Pablo Andujar, iar anul trecut s-a oprit în semifinale la Iaşi.

Felipe Meligeni s-a ales cu un cec de 12.250 de euro şi 100 de puncte ATP, în timp ce Pablo Andujar a fost recompensat cu 60 de puncte şi un premiu în bani de 7.200 de euro, scrie Agerpres.

Perechea franco-argentiniană Geoffrey Blancaneaux/Renzo Olivo a câştigat titlul la dublu, după ce i-a învins pe favoriţii numărul doi, Diego Hidalgo (Ecuador)/Cristian Rodriguez (Columbia), cu 6-4, 2-6, 10-6.

Campionii au primit un cec în valoare de 5.250 de euro şi 100 de puncte ATP la dublu, iar finaliştii s-au ales cu 3.100 de euro şi 60 de puncte ATP la dublu.

"A fost o săptămână superbă pentru noi, primul nostru turneu de dublu şi suntem bucuroşi pentru acest trofeu. Totul a fost la superlativ, le mulţumim organizatorilor, copiilor de mingi, arbitrilor, directorului de turneu, ne-am simţit foarte bine la Iaşi şi ne dorim să revenim", a declarat Renzo Olivo.

Trofeul campionilor, din bronz, a fost creat de sculptorul Valentin Duicu.