Triumful lui Novak Djokovic de la Wimbledon 2022 a contribuit la reaprinderea dezbaterii despre GOAT-ul din tenisul masculin (cel mai bun jucător din toate timpurile). Având în vedere faptul că Rafael Nadal s-a impus la Australian Open și Roland Garros, iar Roger Federer este așteptat să revină pe teren în acest an, Patrick Mouratoglou consideră că lupta dintre cei trei mari rivali este mai interesantă ca oricând.

Novak Djokovic, Rafael Nadal si Roger FedererFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Timpul, cel mai mare rival pentru Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer

Într-un videoclip postat pe Instagram, antrenorul Simonei Halep a venit cu date statistice și a analizat situația fiecărui jucător în parte.

„Lupta pentru titlul de GOAT continuă și este mai palpitantă ca niciodată! Pentru fiecare membru din „The BIG 3” există o problemă, iar aceasta este timpul care se scurge.

Cu cât trece mai mult timp, cu atât va fi mai dificil să continue să câștige Grand Slamuri, deoarece jucătorii tineri vor fi mai aproape de a le ieși în cale. Alcaraz și Sinner vor câștiga Grand Slamuri, Medvedev a câștigat deja US Open și am avut și alți jucători care s-au apropiat, precum Kyrgios, Berrettini sau Tsitsipas.

Novak a câștigat mai multe Masters 1000 decât oricine altcineva, cu 38 de titluri, față de cele 36 ale lui Rafa și 28 ale lui Roger. Rafa este singurul care a câștigat aurul individual la Jocurile Olimpice, în timp ce Federer conduce lista campionilor ATP Finals cu șase titluri, față de cinci pentru Novak și zero pentru Rafa. Bineînțeles, Roger are cele mai multe titluri, cu 103, față de 92 pentru Nadal și 88 pentru Djokovic. Dar este oare doar o chestiune de cifre?” - Patrick Mouratoglou

Ce a spus Patrick Mouratoglou despre jucătorii care se luptă pentru titlul de „GOAT”

  • Novak Djokovic

„Este cel mai tânăr dintre cei trei și se află într-o condiție fizică excelentă. Așa că are ocazia să joace la cel mai înalt nivel încă câțiva ani. Dar este posibil să nu poată juca la US Open sau la Australian Open. Înseamnă că șansa lui de a câștiga din nou un mare titlu este acasă la Nadal, la Roland Garros 2023" - Patrick Mouratoglou, pentru Sportskeeda.

  • Rafael Nadal

„Joacă la unul dintre cele mai bune niveluri din întreaga sa carieră. L-am văzut recent cum l-a învins pe Novak Djokovic în sferturile de finală la Roland Garros, dar are încă multe probleme cu accidentările” - Patrick Mouratoglou.

  • Roger Federer

„Va împlini 41 de ani în august, dar vrea să revină în circuit și să participe la Laver Cup și la ATP 500 de la Basel. Ar fi extraordinar să îl vedem revenind încă o dată pe terenuri, dar să-l vedem câștigând un alt Grand Slam mi se pare foarte puțin probabil” - Patrick Mouratoglou.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1. Rafael Nadal 22

2. Novak Djokovic 21

3. Roger Federer 20.