Elena Rybakina a cucerit primul titlu de Grand Slam la Wimbledon, turneu la care sportivii din Rusia și Belarus nu au avut voie să participe după invazia din Ucraina, iar Federația Rusă de Tenis a salutat triumful acesteia ca o „victorie uimitoare pentru tenisul rusesc”, chiar dacă jucătoarea a reprezentat Kazahstanul în ultimii cinci ani.

Elena RybakinaFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Născută la Moscova, Elena Rybakina a ales la 18 ani să joace pentru Kazahstan pentru că nu era susținută din punct de vedere financiar.

Președintele Federației Ruse de Tenis răspunde Kazahstanului: „Rybakina este un produs al școlii noastre”

Federația de Tenis din Kazahstan a declarat că meritul Rusiei în succesul Elenei este unul minim, dar Shamil Tarpischev nu a ezitat și a afirmat din nou că sportiva în vârstă de 23 de ani este un produs al școlii ruse de tenis.

„Este o declarație fără sens - care este rostul? Ea a lucrat cu noi de la vârsta de 6 ani până la 18 ani - care sunt meritele minime? Este doar o tragere de mânecă. Nu vreau să vorbesc acum despre Kazahstan, dar ea este un produs al școlii noastre.

Nu ar fi existat la acest nivel dacă nu exista școala de tenis rusă. Nu știm cine are nevoie de aceste discuții. Am spus lucrurilor pe nume. Nu mă cert dacă e bine sau nu că a făcut schimbarea.

Este clar că este produsul școlii noastre. Nimeni nu poate nega acest lucru. Există un material faptic pe care îl dau. Atunci să creadă ce vor. Nu mă mai deranjează, indiferent cât de mult se umflă ei în pene” - Shamil Tarpischev, președintele Federației de Tenis din Rusia.

S-ar putea să te mai intereseze și:

FOTO Cum au apărut Elena Rybakina și Novak Djokovic la Dineul Campionilor de la Wimbledon 2022

John McEnroe critică decizia de a-i permite campioanei Elena Rybakina să evolueze la Wimbledon 2022

Elena Rybakina și bucuria reținută după câștigarea Wimbledon 2022 - Ce i-a propus învinsa Ons Jabeur