Nick Kyrgios este în fața unuia dintre cele mai importante momente din carieră: finala Wimbledon 2022 împotriva lui Novak Djokovic. Înainte de duelul din ultimul act, australianul și-a strigat nemulțumirile la adresa compatrioților săi din tenis.

Nick KyrgiosFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jucătorul de tenis australian se află la prima finala de Grand Slam și are un avantaj împotriva lui Novak Djokovic: sârbul nu a câștigat nici măcar un set împotriva sa în cele două confruntări directe desfășurate până acum.

Marea finala de la Wimbledon 2022 va începe duminică, la ora 16:00, și va fi LiveBlog pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

Nick Kyrgios consideră că nu este susținut de foștii campioni australieni din tenis înaintea finalei Wimbledon 2022

Locul 40 mondial, Kyrgios consideră că „marii campioni australieni” s-au ferit să-și arate susținerea față de el din cauza tenisului său nonconformist.

„Acești mari campioni australieni nu au fost niciodată prea simpatici cu mine. Nu prea m-au susținut. Nu m-au susținut în ultimele două săptămâni. E neplăcut să citești lucrurile pe care ei le spun despre mine.

Singurul campion australian care m-a susținut întotdeauna este Lleyton Hewitt. Este căpitanul nostru de Cupa Davis și știe că eu funcționez în felul meu.

Sunt fără îndoială cel mai neiubit printre jucătorii australieni. El știe să se distanțeze și să mă lase să fiu eu însumi. Îmi trimite doar din când în când mesaje ca să-mi spună „continuă” sau „bine jucat”.

E mare păcat, fiindcă nu primesc niciun sprijin de la niciun alt fost campion australian. E ciudat, parcă au o obsesie nesănătoasă să mă doboare, să vrea să mă desconsidere.

Nu știu de ce nu mă iubesc, dacă le e frică de mine...Nu știu de ce e așa, dar nu contează, fiindcă dacă rolurile ar fi inversate, dacă Alex de Minaur ar fi în finală sau Jordan Thompson sau Thanasi Kokkinakis, aș fi ca un nebun să-i susțin" - Nick Kyrgios, conform Eurosport.

Djokovic și Kyrgios s-au mai întâlnit de două ori în circuitul ATP, iar australianul s-a impus de fiecare dată: 7-6(2), 7-5 la Acapulco și 6-4, 7-6(3) la Indian Wells (ambele meciuri au avut loc în 2017).​