Simona Halep a ajuns din nou într-o semifinală de Grand Slam (după o așteptare de doi ani și jumătate), iar la conferința de presă premergătoare meciului cu Elena Rybakina de la Wimbledon 2022 a vorbit despre cum a ajutat-o Patrick Mouratoglou să revină la cel mai înalt nivel.

Simona Halep si Patrick MouratoglouFoto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, colaborare de succes cu Patrick Mouratoglou

Campioana ediției din 2019 a turneului de la All England Club a dezvăluit cât de important este faptul că antrenorul francez cu origini grecești are încredere în ea.

„În primul rând, este o persoană grozavă. Ne-am conectat din primul minut. Ca antrenor, vorbește foarte simplu, dar foarte puternic. Iau tot ce spune într-un mod pozitiv și pot pune acele lucruri în practică. Este ușor pentru mine să iau aceste informații și să le folosesc pe teren.

A avut încredere în mine că pot fi în continuare o jucătoare bună. Mi-a dat cumva încredere, iar eu am început să cred din nou în mine, că am șansa de a fi o jucătoare bună din nou. El crede că totul este posibil. Mă ajută să cred foarte mult în lucrurile pe care le fac” - Simona Halep, la conferința de presă.

Patrick Mouratoglou, îndrăgostit de personalitatea Simonei Halep

La rândul său, Patrick Mouratoglou a afirmat că secretul fostei lidere WTA la Wimbledon este starea de spirit foarte bună.

„Ne bucurăm amândoi de ce facem. Ne înțelegem foarte bine. Este o plăcere să fim pe teren, să ne trezim dimineața și să mergem la muncă. Așa cum spunea și Mike Tyson, niciun boxer nu este mai periculos decât un boxer fericit. Aici avem o jucătoare de tenis fericită.

Acesta este, într-un fel, unul dintre motivele pentru care joacă atât de bine. Este o jucătoare fabuloasă. Este o oportunitate pentru mine să lucrez cu ea. Are o personalitate grozavă, care chiar merită să fie descoperită. Cu cât o cunoști mai mult, cu atât o iubești mai mult”- Patrick Mouratoglou, într-un interviu pentru beIN Sport Franța.

De știut:

  • În semifinale, Simona Halep va da peste Elena Rybakina (favorită 17). Meciul va avea loc joi, în jurul orei 17:00. Sportiva din Kazahstan a trecut de Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-2, 6-3.
  • Pentru calificarea în penultimul act de la All England Club, Simona Halep va primi 535.000 de lire sterline.
  • Simona a câștigat turneul de la Wimbledon în 2019, iar campioana en-titre este Ashleigh Barty (s-a retras între timp din tenis).

Wimbledon 2022, semifinale feminine

Ons Jabeur (3) vs Tatjana Maria

Simona Halep (19) vs Elena Rybakina (17).

Simona Halep vs Elena Rybakina 2-1

Simona și Rybakina s-au mai întâlnit de trei ori, iar sportiva noastră s-a impus în ultimele două confruntări.

2021, US Open: 7-6(11), 4-6, 6-3 pentru Halep

2020, Dubai: 3-6, 6-3, 7-6(5) pentru Halep

2019, Wuhan: 4-5 (retragere Simona Halep).

Cine este Elena Rybakina

Rybakina s-a născut la 17 iunie 1999 în Moscova. Deși jucătorii ruși sunt excluși de la Wimbledon 2022 din cauza războiului din Ucraina, Rybakina reprezintă Kazahstanul din 2018 și a avut drept de participare.

Până acum, a adunat 223 de victorii în întreaga carieră și a înregistrat 108 de înfrângeri.

Are în palmares două trofee WTA: Hobart (2020) și București (2019). A mai ajuns în finalele turneelor de la Adelaide (2022), Shenzhen (2020), Sankt Petersburg (2020), Dubai (2020), Strasbourg (2020) și Nanchang (2019).

În prezent, Rybakina ocupă poziția 23 în ierarhia mondială. Cea mai bună clasare a carierei a fost locul 12 WTA, în ianuarie 2022. De-a lungul timpului a strâns din tenis $3.533.236.