​S-au întâlnit de trei ori până acum, iar fosta lideră mondială conduce cu 2-1: Simona Halep și Elena Rybakina se vor duela încă o dată la nivel înalt: semifinalele de la Wimbledon 2022.

Simona Halep vs Elena RybakinaFoto: Colaj Marc Aspland / News Licensing / Profimedia si Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep se așteaptă la un meci dificil cu Elena Rybakina

Chiar dacă a învins-o de două ori pe Rybakina (cealaltă întâlnire s-a terminat după ce românca s-a retras), Simona Halep știe că va avea parte de un meci dificil în semifinalele de la Wimbledon 2022 și a vorbit despre calitățile sportivei din Kazahstan.

„Ei bine, știu că servește foarte bine, mă aștept la asta. Voi încerca să returnez primul ei serviciu, să o pun în teren. Știu că este o jucătoare care are un serviciu puternic. Am jucat împotriva ei de câteva ori.

Sunt sigură că are multă încredere în ea, fiind acum în semifinale aici, la Wimbledon. Dar este un nou meci, o nouă provocare. Sunt pregătită pentru el și voi încerca să dau totul pentru a-mi fructifica șansa.

Mă bazez pe experiență, multe meciuri. Am fost în această poziție. Așa că atunci când ești în această poziție, următoarea dată te simți mai bine. Te simți ca și cum ai fi fost acolo, te simți mai bine. Ai învățat unele lucruri din acele momente.

Sunt mereu deschisă să învăț. Așa că de fiecare dată când am ceva nou în interiorul meu despre ce s-a întâmplat, și încerc să dau tot ce am mai bun pentru a mă descurca mai bine data viitoare” - Simona Halep, la conferința de presă.

Elena Rybakina, încrezătoare înaintea meciului cu Simona Halep

Conștientă de faptul că serviciul este principala sa armă (a terminat meciul cu Tomljanovic cu 15 ași), Rybakina a afirmat că se va concentra pe lucrurile pe care le poate controla în partida cu Simona Halep.

„O să încerc să fac tot ce pot, să încerc să mă bucur pentru că joc împotriva unei mari campioane. Am avut bătălii grele înainte. Cred că în acest joc cheia va fi serviciul meu, jocul agresiv. Ea este o mare campioană. Se mișcă foarte bine, citește foarte bine jocul. Încerc doar să fac tot posibilul, să mă concentrez pe lucruri pe care le pot controla: serviciul meu, loviturile mele, emoțiile.

Da, au fost meciuri foarte dure în trecut. Îmi amintesc că la Dubai am pierdut în tiebreakul din decisiv, am fost foarte aproape. Și la US Open la fel, acolo am fost puțin accidentată.

Până la urmă știu doar că trebuie să joc până la final pentru că ea este o luptătoare grozavă. Indiferent de scor, trebuie să mă concentrez pe jocul meu, pe planul meu. Trebuie să fiu mai stabilă și, de asemenea, încrezătoare în unele momente” - Elena Rybakina, la conferința de presă.

De știut:

  • Simona Halep și Elena Rybakina se vor întâlni joi în semifinalele Wimbledon 2022, meciul urmând să înceapă undeva în jurul orei 17:00.
  • Pentru calificarea în penultimul act de la All England Club, Halep va primi 535.000 de lire sterline.
  • Simona a câștigat turneul de la Wimbledon în 2019, iar campioana en-titre este Ashleigh Barty (s-a retras între timp din tenis).

Simona Halep vs Elena Rybakina 2-1

Simona și Rybakina s-au mai întâlnit de trei ori, iar sportiva noastră s-a impus în ultimele două confruntări.

2021, US Open: 7-6(11), 4-6, 6-3 pentru Halep

2020, Dubai: 3-6, 6-3, 7-6(5) pentru Halep

2019, Wuhan: 4-5 (retragere Simona Halep).

Cine este Elena Rybakina

Rybakina s-a născut la 17 iunie 1999 în Moscova. Deși jucătorii ruși sunt excluși de la Wimbledon 2022 din cauza războiului din Ucraina, Rybakina reprezintă Kazahstanul din 2018 și a avut drept de participare.

Până acum, a adunat 223 de victorii în întreaga carieră și a înregistrat 108 de înfrângeri.

Are în palmares două trofee WTA: Hobart (2020) și București (2019). A mai ajuns în finalele turneelor de la Adelaide (2022), Shenzhen (2020), Sankt Petersburg (2020), Dubai (2020), Strasbourg (2020) și Nanchang (2019).

În prezent, Rybakina ocupă poziția 23 în ierarhia mondială. Cea mai bună clasare a carierei a fost locul 12 WTA, în ianuarie 2022. De-a lungul timpului a strâns din tenis $3.533.236.