Sorana Cîrstea (32 WTA) a fost eliminată în turul secund al Grand Slamului de la Wimbledon, sportiva noastră fiind învinsă în trei seturi de Tatjana Maria (103 WTA), scor 6-3, 1-6, 7-5.

Foto:

Cap de serie nr. 26 la All England Club, Sorana a început slab partida (a fost condusă cu 5-0) și a pierdut primul set (6-3), dar a revenit spectaculos și s-a impus categoric al doilea (6-1).

Cîrstea a început perfect decisivul, a condus cu 3-0, dar sportiva din Germania a reușit să recupereze ambele breakuri (3-3). Cele două și-au pierdut din nou serviciul în gameurile următoare (4-4), dar Tatjana a fost cea care a reușit să dea lovitura decisivă la retur, la chiar ultima ocazie: 7-5.

Partida a durat două ore și 12 minute.

De știut:

  • În runda următoare, Tatjana Maria va juca împotriva învingătoarei partidei dintre Maria Sakkari (Grecia / favorită 5) și Viktoriya Tomova (Bulgaria / 112 WTA).
  • Pentru prezența în turul al doilea, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 78.000 de lire sterline (96 de mii de dolari).
  • România mai are cinci reprezentante pe tabloul de simplu de la Wimbledon: Irina Begu (va juca tot miercuri), Simona Halep, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu.

La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).