Mats Wilander consideră că există deja o favorită la câștigarea Wimbledon 2022: Iga Swiatek. Cu 36 de meciuri consecutive câștigate, sportiva din Polonia pare imposibil de învins în ultimele luni.

Foto:

Iga Swiatek s-a calificat marți în turul al doilea al Grand Slamului de la Wimbledon, lidera ierarhiei mondiale reușind să treacă în două seturi de croata Jana Fett (252 WTA, venită din calificări).

Condusă cu 3-1 în setul secund, Swiatek a revenit și s-a impus până la urmă cu 6-0, 6-3 după o oră și 13 minute de joc.

Mats Wilander consideră că nimeni nu are șanse în fața Igăi Swiatek la Wimbledon 2022

Legendarul Mats Wilander a declarat că Iga Swiatek se îmbunătățește pe zi ce trece, iar în aceste condiții, este greu de crezut că cineva o va opri din a cuceri Wimbledon 2022.

„Joacă mai repede decât o făcea, îşi asumă mai multe riscuri cu forehandul. Va fi foarte greu pentru orice adversară a Igăi să facă ceva, atunci când e în controlul punctului şi loveşte cu dreapta.

E mare favorită să câştige Wimbledonul. Asta în ciuda faptului că nu are o experienţă deosebită pe iarbă. Dar ştie ce vrea când intră pe teren, respectă perfect planul avut.

Cred că e foarte greu să gestionezi presiunea, în situaţia ei, mai ales că nu a avut vreun meci pe iarbă înainte de Wimbledon. Dar ea a gestionat excelent totul. Cred că şi-a găsit o nouă motivaţie, din a nu pierde, după această serie fantastică.

Chiar dacă în meciul cu Fett în unele momente, în setul secund, jocul nu i-a mers aşa cum ar fi vrut, a rămas extrem de calmă.

E numărul unu mondial, e extrem de relaxată şi are o linişte în joc care o fac foarte greu de învins" - Mats Wilander pentru Eurosport.

În turul al doilea la All England Club, Swiatek va da piept cu olandeza Lesley Pattinama Kerkhove (138 WTA).

Iga Swiatek este prima jucătoare de la Martina Hingis, în 1997, care a câștigat 36 de meciuri consecutive.​