Martina Trevisan (ocupanta locului 59 WTA) a reușit să se califice marți în semifinalele de la Roland Garros. Sportiva din Italia a trecut în trei seturi, scor 6-2, 6-7(3), 6-3, de Leylah Fernandez, finalistă la ultima ediție de la US Open și favorită 17 la Grand Slamul de la Paris.

Martina TrevisanFoto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

În vârstă de 28 de ani, Martina putea închide meciul chiar în două seturi, dar italianca a ratat o minge de meci la scorul de 5-4, moment în care se afla la serviciu.

Leylah (cap de serie 17) a întors soarta manșei (s-a impus în tiebreak cu 7-3), iar semifinalista avea să fie stabilită după un set decisiv.

S-a revenit la coordonatele din primul set: Trevisan în față pe tabelă, iar Fernandez încercând să reducă ecartul. Au fost nu mai puțin de cinci breakuri în decisiv, cu mențiunea că Martina a făcut unul în plus (6-3).

Martina a avut per total o defensivă mai bună, în timp ce Leylah a comis multe erori tocmai din dorința de a închide cât mai repede punctele (exasperată de apărarea adversarei). Meciul de pe Philippe Chatrier a durat două ore și 21 de minute.

De știut: În primul set, la scorul de 3-2 în favoarea lui Trevisan, Fernandez a primit îngrijiri medicale la piciorul drept, acolo unde a acuzat o accidentare.

De știut:

  • Cel mai bun rezultat al Martinei Trevisan la un Grand Slam era calificarea în sferturi, tot la Roland Garros, la ediția din 2020.
  • Cu 1772 de puncte acumulate în clasamentul WTA Live, Trevisan se află pe locul 26 (un salt impresionant de 33 de poziții față de ultima ierarhie dată publicității).
  • În semifinale, Trevisan o va întâlni pe Coco Gauff (23 WTA).

Vor mai avea loc în sferturile de la Roland Garros

Veronika Kudermetova (29 WTA) - Daria Kasatkina (20 WTA)

Iga Swiatek (1 WTA) - Jessica Pegula (11 WTA).