Mergea si Tecau au realizat un adevarat tur de forta, salvind meciul cu perechea franceza Clement, Llodra (finalisti ai turneului de dublu de la Australian Open) - cei doi romani au cistigat seturile 3 si 4, trimitind jocul in decisiv. Acolo insa, francezii si-au fructificat atuurile si au obtinut al treilea punct, implicit calificarea in turul 3 al Cupei Davis.

Florin Mergea, Horia Tecau - Arnaud Clement, Mikael Llodra 3-6, 4-6, 7-6, 6-3, 2-6

Setul 5: Game lung la 1-0 pentru francezi. Serviciul lui Mergea nu este cel mai inspirat, astfel ca francezii beneficiaza de mai multe mingi de break. Romanii au resurse si evita pierderea mansei: 1-1. Franta cistiga greu punctul pe serviciul lui Clement (2-1), apoi realizeaza break-ul (3-1), avantaj pe care nu il mai scapa pina in finalul intilnirii - Clement si Llodra se impun in decisiv cu 6-2.

Florin Mergea (pentru TVR): "Am incercat sa il fortam pe Clement, fiindca stiam ca serveste mai putin bine. Insa s-au descurcat foarte bine, au avut si mai multa incredere. Imi pare rau de atmosfera care a fost superba. Poate de aceea am si reusit sa intoarcem meciul - era prea frumos..."

Florin Segarceanu (pentru TVR): "Sunt mai buni decit noi. O stiam, trebuie sa o recunoastem. Chiar si in aceste conditii, eu cred ca am jucat foarte bine si cred ca am facut chiar mai bine decit acum un an, la Clermont Ferrand. Daca ne uitam la clasamente, nu ar fi trebuit sa luam niciun set".