Guy Forget, capitan nejucator Franta: "Am vazut inca o data cit de periculosi sunt romanii! Am avut nevoie de un Tsonga foarte bun pentru a cistiga meciul cu Pavel, un super-campion! Tsonga si Pavel au facut un meci extrem de spectaculos, de mare nivel, care este demn de Top Ten in tenisul mondial! Dupa primul set, cistigat de roman, l-am felicitat pe Jo, explicindu-i ca joaca foarte bine, numai ca Pavel a servit extraodinar in tie break. Si i-am spus ca nu poate juca la acest nivel de-a lungul a 5 seturi!"

Jo Tsonga: "Am avut un sentiment extraodinar in momentul in care am intrat in sala: suporterii romani impingeau puternic echipa lor, insa i-am vazut pe fanii nostri si i-am simtit aproape. Este sentimentul pe care il intuiam atunci cind doar visam sa joc in Cupa DAVIS!... Apoi, meciul - Pavel nu a ratat nimic in primul set, a jucat extraordinar. Am lasat sa treaca furtuna, gindindu-ma ca nu este atit de grav ca am pierdut un set: urmau altele... Nu am jucat atit de bine ca la Australian Open, insa pentru debutul in Cupa DAVIS a fost destul de bine, nu?"

Andrei Pavel: "La Tsonga s-a vazut cita incredere a capatat dupa finala din Australia: ma asteptam sa ii mai tremure mina, insa nu a fost cazul. A avut si atitea mingi cazute pe linie, pot sa spun ca a avut si sansa cu el... Sunt suparat, pentru ca am jucat bine. Dar asta e, virsta nu ma mai ajuta: nici la fileu nu mai pot veni cum vreau, pentru ca deja energia pe care o consumi se simte".