Echipa de Cupa Davis a Romaniei sustine, prin vocea capitanului nejucator Florin Segarceanu, ca este gata sa furnizeze cea mai mare surpriza printr-o victorie in fata Frantei, adversar care ne este superior din toate punctele de vedere (de la clasamentele internationale pina la buget).

Segarceanu spune ca echipa romana se gaseste in cel mai bun moment pentru ca Victor Hanescu (nr. 73 mondial) a depasit problemele legate de accidentari, iar Andrei Pavel (nr. 86 mondial) are tot timpul prestatii superioare in jocurile tip Cupa DAVIS.

In plus, romanii sunt multumiti ca tragerea la sorti le-a adus ordinea dorita pentru prima zi: Andrei Pavel si-a dorit sa joace in a doua intilnire a zilei (contra lui Jo Tsonga, finalist la Australian Open). "Am vrut sa joc al doilea si sper sa intru la 1-0 pentru noi. Cred ca Victor il poate invinge pe Gascquet (nr. 7 mondial)", spune Pavel.

Francezii au nuantat joi declaratiile facute ceva mai devreme, atunci cind priveau direct spre finala Cupei DAVIS, considerind Romania un adversar "facil". "Nu suntem aroganti! Respectam foarte mult echipa Romaniei, asta este sigur", a spus joi capitanul nejucator al Frantei, Guy Forget.

"Simt ca voi cistiga in trei seturi in fata lui Hanescu, in deschidere", a marturisit Richard Gascquet presei franceze care noteaza, in dreptul lui Tsonga: "La antrenamente, joaca la fel de bine cum a facut-o contra lui Nadal, la Melbourne!"

Jurnalistii francezi au relatat conflictul iscat intre presa romana si federatia de tenis in privinta cheltuielilor de organizare a acestui meci, notind: "Este posibil ca programarea meciului la Sibiu, facuta exclusiv la dorinta lui Pavel si Hanescu, sa fie o stratagema pentru a supune echipa franceza unei presiuni suplimentare, a necunoscutului". Jurnalistii din Hexagon amintesc ca in urma cu 5 ani, in aceeasi faza a Cupei Davis, jucatorii francezi au cistigat pe terenul Romaniei, la Polivalenta din Bucuresti.