Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, este acuzat de cotidianul elvetian Blick de agresarea unui arbitru de linie, in timpul partidei de tenis dintre perechile Sorana Cirstea-Monica Niculescu si Ana Ivanovic-Jelena Jankovic, la meciul din Fed Cup, disputat la Budapesta. Fostul mare jucator roman neaga insa lovirea tusierului, insa recunoaste faptul ca s-a apropiat de acesta pentru a-i cere sa arbitreze corect.

"Nu l-am atins pe arbitru, ca daca o faceam, l-as fi batut", a spus Nastase care a fost indepartat din suprafata de joc cu ajutorul a trei body-guarzi, iar dupa cateva minute a revenit in tribuna.

Sub titlul, "Tenis brutal - Ilie Nastase palmuieste un arbitru de linie", autorul articolului din Blick scrie: "Ilie Nastase nu s-a putut resemna cand jocul perechii romane, care incepuse foarte bine, a alunecat pe o panta descendenta. Dupa o decizie controversata, Nastase a navalit pe teren si l-a palmuit pe unul dintre arbitrii de linie, considerat vinovat. In cele din urma, romanul a fost scos de pe teren de trei oameni de ordine. Se pare insa ca nimeni nu a indraznit sa-l puna la punct pe starul certaret, pentru ca numai cateva minute mai tarziu, Nastase a aparut din nou in tribuna, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat."

In 2004, acelasi ziar a scris un articol denigrant la adresa Bucurestiului, inaintea meciului din Cupa Davis dintre Romania si Elvetia. In respectivul articol, autorul prezenta capitala Romaniei drept un oras in culori cenusii, plin de cersetori, caini vagabonzi si oameni saraci pentru care telefonul mobil este o raritate.

La Budapesta, echipa feminina a Romaniei a fost invinsa de Serbia cu 2-1 si a ratat calificarea in semifinalele grupei Euro-Africane.