Echipa feminina de tenis a Romaniei a fost invinsa de Serbia in ultimul meci al grupei D - Zona Euro-Africana, ale carei partide se disputa la Budapesta. Ana Ivanovic, a doua jucatoare a lumii, a invins-o in prima partida pe Monica Niculescu cu 5-7, 6-4, 7-5, pentru ca Sorana Cirstea sa restabileasca egalitatea dupa victoria de prestigiu in fata Jelenei Jankovic, locul patru in clasamentul WTA. Romanca s-a impus cu 6-3, 3-6, 6-4.

La dublu, Niculescu si Cirstea au luat primul set in fata perechii Ivanovic-Iankovic, cu scorul de 6-2, dar le-au cedat pe celelalte doua, ambele pierdute in tie-break, sarboaicele castigand jocurile decisive la 3 si la 2.

Cu acest succes, Serbia castiga grupa D si se califica in semifinalele grupei Euro-Africane. Finalistele competitiei de la Budapesta vor juca in barajul de promovare in grupa 2 mondiala.

Romania a fost lipsita in capitala Ungariei de cea mai buna jucatoare a sa. Raluca Olaru, locul 56 in lume, s-a accidentat in timpul Openului Australiei si va rata si turneul de saptamana viitoare, de la Paris.