Romania a castigat duelul cu Luxemburg (scor 3-1), punctul decisiv fiind adus de Marius Copil (94 ATP): 6-1, 6-1 cu Ugo Nastasi (fara clasament ATP). In urma acestei victorii, tricolorii s-au calificat in turul II al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Bogdan Borza l-a invins, scor 6-3, 6-2, pe Christophe Tholl, in ultimul meci al intalnirii (Romania s-a impus la final cu 4-1).

Marius a dominat cu autoritate o partida care a durat doar 51 de minute.

In turul al doilea, Romania se va duela (pe 7 si 8 aprilie) cu invingatoarea partidei dintre Maroc si Georgia. Daca se vor impune marocanii, meciul va avea loc in Romania, iar daca va castiga Georgia va fi nevoie de o tragere la sorti pentru stabilirea tarii gazda a confruntarii.

A fost meciul de debut pentru Garbiel Trifu in functia de capitan nejucator al Romaniei, acesta venind in locul lui Andrei Pavel.

Anul trecut, Romania a retrogradat din Grupa I pentru prima oara dupa 1993, ca urmare a infrangerii din partida cu Israel, scor 0-5. Pentru a reveni in Grupa I, Romania mai trebuie sa treaca doua tururi.