Simona Halep a vorbit, intr-o conferinta de presa, despre accidentarea la glezna suferita in setul doi al partidei cu Destanee Aiava, din prima runda a turneului de la Australian Open. Numarul 1 WTA a declarat ca diagnosticul ii va fi pus de medic, dar s-a aratat optimista in privinta starii sale de sanatate: "Din experienta mea, simt ca nu este nimic rupt, dar durerea a fost mare. Sunt obisnuita cu problemele la glezna, asa ca nu cred ca o sa ma opresc", a spus Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am simtit o pternica durere pe teren, dar nu am avut timp sa vad ce am. Am facut un dus, am facut stretching si am venit aici. Vreau sa astept pana maine sa vad cum ma trezesc. Din experienta mea, simt ca nu este nimic rupt, dar durerea a fost mare. Imi trebuie un consult medical. Am mai avut cinci accidentari la aceasta glezna de-a lungul timpului. Asa ca glezna mea nu este bine, de aceea o bandajez tot timpul. Dar nu stiu ce s-a intamplat pentur ca a fost stransa. Vreau sa vad la TV cum a fost, pentru ca nu-mi amintesc", a declarat liderul WTA, la conferinta de presa de dupa meci, potrivit News.ro.

Nu se gandeste la retragere

Intrebata despre o posibila retragere din turneu din cauza accidentarii, Halep a raspuns: Nu ma gandesc la asta. Sunt obisnuita cu problemele la glezna, asa ca nu cred ca o sa ma opresc. Dar sanatatea ramane mereu pe primul plan. Voi vedea. In opinia mea, voi fi in stare sa joc."

Ce a spus despre meciul cu Eugenie Bouchard

"Meciul cu Bouchard este unul normal, nu simt nimic special. Stiu cum joaca, dar nu ne-am mai intalnit de mult, de la Wimbledon 2014. Stiu ca sta pe linia de fund, ca incearca sa loveasca foarte rapid. Trebuie sa fac acelasi joc ca de obicei, sa fiu agresiva si sa incerc sa o misc. Trebuie sa fiu atenta si agresiva si sa-mi fac jocul. Trebuie sa fiu atenta la mine, nu la ce joaca ea", a spus Halep, conform Digi Sport.

Despre semifinala de la Wimbledon 2014

"Sunt mai mult de 50% sigura ca as fi castigat acel meci, deoarece aveam incredere dupa Roland Garros si simteam mingea destul de bine. Dar m-am lovit la inceputul meciului, apoi m-am speriat. Mereu sunt speriata cand ma accidentez putin", a mai spus Simona.

Simona Halep (1 WTA) s-a calificat, marti, in turul doi al turneului Australian Open, dupa ce a invins-o pe australianca Destanee Aiava (17 ani, locul 193 WTA), beneficiara a unui wild card, scor 7-6(5), 6-1.

In turul doi, Simona o va intalni pe Eugenie Bouchard (112 WTA). Jucatoarea din Canada a trecut de Oceane Dodin (Franta - 85 WTA), scor 6-3, 7-6 (5).

De-a lungul timpului, Halep si Bouchard s-au intalnit de trei ori, scorul fiind 2-1 pentru Simona. Toate duelurile dateaza insa din 2014.

Simona Halep vs Eugenie Bouchard:

2014 Indian Wells(optimi)/ 6-2, 1-6, 6-4 pentru Simona

2014 Wimbledon (semifinale)/ 6-7 (5), 2-6 pentru Eugenie

2014 Turneul Campioanelor (grupe)/ 6-2 6-3 pentru Simona.

S-ar putea sa te intereseze si:

Australian Open: Simona Halep vs Destanee Aiava 7-6 (5), 6-1/ Bariera turului intai, depasita - Emotiile vin insa de la glezna

Presa internationala, despre victoria si accidentarea numarului 1 WTA la Australian Open: "Simona Halep a primit tot ce putea duce din partea unei jucatoare in varsta de 17 ani"

Australian Open: Ana Bogdan, in turul doi dupa ce a invins-o pe Kristina Mladenovic, favorita 11

￯VIDEO Australian Open: Sorana Cirstea, in turul doi al competitiei de la Melbourne

Aici poti citi o ampla prezentare a primului turneu de Grand Slam al anului, AUSTRALIAN OPEN.