La Shezhen (competitie pe care a mai castigat-o si in 2015), Simona Halep si-a trecut in cv titlul cu numarul 16 al carierei. Fericita dupa victoria cu Katerina Siniakova, Simona a precizat: "Visul meu este un titlu de Grand Slam. O sa dau totul, este un inceput bun de an pentru mine".

Simona HalepFoto: shenzenopen.com

Ce a spus Halep dupa finala de sambata:

"Bineinteles ca este un inceput bun pentru mine, sa pornesc in acest an cu un titlu castigat atat de repede. Este grozav, dar gandindu-ma la un titlu de Grand Slam este poate prea mult in acest moment... Merg de la turneu la turneu, nu ma gandesc atat de departe. Bineinteles, o sa dau totul, visul meu este sa castig un Grand Slam anul acesta" - Simona Halep, citata de Digisport.

"A fost o saptamana foarte buna pentru mine, am jucat destul de bine. Fiecare meci a fost unul dificil. Si astazi a fost o partida grea, Siniakova a jucat extrem de bine, a batut-o pe Sharapova, ceea ce este grozav. Am avut un joc bun astazi, am am incercat sa dau totul ca sa castig, sa ma bucur pe teren. Nu a fost usor, dar ne-am facut treaba, ma bucur ca am castigat primul trofeu al anului", a conchis Halep.

Simona Halep vs Katerina Siniakova 6-1, 2-6, 6-0/ Simona Halep, campioana la Shenzhen pentru a doua oara in cariera

  • Pentru castigarea turneului de la Shenzhen, Simona va primi 280 de puncte in clasamentul WTA de simplu si un cec in valoare de 163.260 de dolari.
  • Katerina Siniakova va pleca la Shenzhen cu 180 de puncte si 81.251 de dolari.
  • A fost finala cu numarul 28 din cariera pentru Halep.
  • In urma acestei victorii de sambata, Simona a egalat scorul in intalnirile directe cu Katerina Siniakova: 1-1.
  • Urmatoarea competitie la care Simona Halep va lua parte va fi Australian Open (15-28 ianuarie), primul Grand Slam al lui 2018. La Melbourne, Halep va fi cap de serie numarul unu.

Statistica partidei Halep vs Siniakova:

Asi: 0-2

Duble greseli: 3-5

Puncte castigate cu primul serviciu: 59%-53%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 65%-24%

Puncte de break salvate: 25%-25% (1/4 vs 2/8)

Puncte de break castigate: 75%-75% (6/8 vs 3/4)

Game-uri de serviciu jucate: 11-10

Total puncte castigate: 59%-41% (71-49)

Durata meci: 1h 12 min.