Daneza Caroline Wozniacki, locul 3 WTA, si germana Julia Goerges, locul 14 WTA, au castigat, sambata, cate doua meciuri si s-au calificat in finala turneului de la Auckland, cu premii de 250.000 de dolari, informeaza News.ro.

Caroline WozniackiFoto: wtatennis.com

Wozniacki, cap de serie numarul 1, a trecut in sferturi de americanca Sofia Kenin, locul 108 WTA, beneficiara a unui wild card, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-4, in sferturile de finala, apoi de o alta americanca, Sachia Vickery, locul 122 WTA, venita din calificari, cu scorul de 6-4, 6-4, in semifinale.

Goerges, a doua favorita, le-a invins pe slovena Polona Hercog, locul 100 WTA, cu scorul de 6-4, 6-4, si pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 103 WTA, scor 6-1, 6-4.

In Noua Zeelanda, sferturile si semifinalele turneului s-au disputat in aceeasi zi din cauza programului perturbat de ploaie. Finala competitiei de la Auckland va fi duminica.

Wozniacki va ocupa, incepand de luni, locul al doilea in clasamentul WTA, intrecand-o pe spaniola Garbine Muguruza, astfel ca va fi a doua favorita la Australian Open, dupa Simona Halep. Primul Grand Slam al anului va avea loc intre 15 si 28 ianuarie.