Simona Halep (1 WTA) a avut nevoie de doar 57 de minute pentru a-si asigura prezenta in semifinalele turneului de la Shenzhen. Principala favorita a obtinut o victorie clara in fata bielorusei Aryna Sabalenka (73 WTA), scor 6-2, 6-2, la capatul unei partide pe care a dominat-o in totalitate. Pentru un loc in marea finala a competitiei, Halep se va duela cu Irina Begu.

Simona HalepFoto: shenzenopen.com
  • Va castiga Simona Halep turneul de la Shenzhen? - participa la sondajul de mai jos

Pentru calificarea in semifinale, Halep va primi un cec in valoare de 43.663 de dolari si 110 puncte WTA.

Halep s-a impus in toate cele cinci partide disputate pana acum in compania Irinei Begu. Ultima intalnire dateaza din 2016, cand Begu s-a retras in prima runda a turneului de la Wuhan, la scorul de 6-3, 2-0 in favoarea Simonei.

Simona Halep vs Irina Camelia Begu:

2007, Bucuresti: 6-3, 6-4 pentru Halep

2008, Bucuresti: 7-5, 6-2 pentru Halep

2012, Hobart: 6-4, 6-2 pentru Halep

2016, Madrid: 6-3, 0-6, 6-1 pentru Halep

2016, Wuhan: 6-3, 2-0 pentru Halep.

Halep si Begu joaca impreuna in proba de dublu a turneului de la Shenzhen, iar in semifinale vor juca impotriva cuplului Anna Blinkova (Rusia)/Nicola Geuer (Germania).

Ce a spus Simona Halep

"Am jucat grozav, am facut totul asa cum trebuie. Am fost foarte puternica pe picioare, am lovit bine si am fost calma. Nu e usor sa joci in fata unei jucatoare care loveste atat de tare", a spus Halep, la finalul partidei, potrivit Digi Sport.

"Sunt inca departe de a castiga trofeul. Am un meci greu maine, o sa caut sa castig, insa nu va fi usor. Important e ca ma simt excelent la Shenzhen, vreau sa le multumesc inca o data tuturor celor care vin aici sa ma sustina", a mai spus liderul mondial.

Rezultate inregistrate in sferturi:

4-Irina-Camelia Begu - Timea Babos 7-5, 7-5

Maria Sharapova - Zarina Diyas 6-3, 6-3

1-Simona Halep - Aryna Sabalenka 6-2, 6-2

6-Katerina Sianiakova - Kristyna Pliskova 6-2, 6-2

Program semifinale:

Simona Halep vs Irina Begu

Maria Sharapova vs Katerina Siniakova

Rezumatul partidei Halep vs Sabalenka

*Imagini: Digisport

Ultimul punct al confruntarii dintre Halep si Sabalenka:

Stastistica partidei Halep vs Sabalenka:

Asi: 4-0

Puncte castigate cu primul serviciu: 77%-55%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 70%-32%

Duble greseli: 2-4

Lovituri castigatoare: 11-12

Erori nefortate: 5-22

Puncte de break castigate: 5/9 vs 1/1

Total puncte castigate: 60-34

Durata meci: 57 min.

Desfasurarea livetext a partidei:

Setul II

6:2 Simona incheie si setul al doilea cu un as si se califica in semifinale, unde o va infrunta pe Irina Begu

5:2 Halep este agresiva la retur, se impune inca o data pe serviciul adversarei si este la un game distanta de calificarea in semifinalele competitiei

4:2 Sabalenka nu are nicio solutie pentru jocul excelent al liderului mondial. Game alb reusit de Simona, care se distanteaza la 4-2.

3:2 Halep este cea care rupe echilibrul in setul al doilea, fructificand prima minge de breakla capatul unui game in care adversara sa a comis din nou multe erori nefortate.

2:2 Simona restabileste eglitatea gratie primului serviciu extrem de eficient.

1:2 Sabalenka isi face serviciul la 15, iar la pauza dintre game-uri cere interventia antrenorului sau.

1:1 Halep este impecabila la serviciu, face un nou game alb si restabileste egalitatea.

0:1 A inceput al doilea set al partidei, cu Sabalenka la serviciu. Bielorusa isi face serviciul dupa ce a salvat o minge de break si se afla pentru prima la conducere in aceasta partida.

Setul I

6:2 Simona finalizeaza cu un as si isi adjudeca primul set, scor 6-2, dupa 30 de minute de joc. 6/3 lovituri castigatoare/erori nefortate pentru Halep in primul set

5:2 Jucatoarea din Belarus salveaza o prima minge de set a Simonei, iar apoi inchide game-ul cu o scurta spectaculoasa. Halep va servi insa pentru castigarea primului set.

5:1 Romanca isi domina autoritar adversara si reuseste un game alb pe propriul serviciu. Halep conduce cu 5-1.

4:1 Halep reactioneaza excelent si isi recupereaza break-ul pierdut, dupa ce a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei. Sabalenka a salvat o prima minge de break, dar liderul mondial a fructificat-o pe cea de-a doua.

3:1 Aryna Sabalenka isi trece in cont primul game din aceasta partida, dupa ce Halep a comis doua duble greseli. Jucatoarea noastra conduce cu 3-1.

3:0 A doua dubla greseala comisa de Sabalenka si Halep obtine inca o minge de break. Liderul mondial finalizeaza cu un rever in coltul terenului si se distanteaza la 3-0.

2:0 Halep isi face servicul fara emotii, cedandu-i un singur punct adversarei.

1:0 Partida a inceput cu Sabalenka la serviciu. Jucatoarea din Belarus comite prima dubla greseala a partidei, iar Halep beneficiaza de prima minge de break. Numarul 1 WTA trimite insa in afara terenului si este restabilita egalitatea. Sabalenka pune prea multa forta intr-un schimb si Simona face break-ul la a doua oportunitate.

Halep si Sabalenka nu s-au mai intalnit pana acum in circuitul WTA.

Turneul de la Shenzhen este dotat cu premii totale in valoare de 750.000 de dolari. Simona Halep a castigat competitia in 2015. In Romania, turneul poate fi urmarit in direct pe Digisport.