Liderul ATP, spaniolul Rafael Nadal, nu va participa la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, la care este detinatorul titlului, au anuntat, sambata, organziatorii, transmite News.ro.

Rafael Nadal, la US OpenFoto: usopen.org

Competitia din Emiratele Arabe Unite, care va incepe joi, este la a zecea editie, iar Nadal a participat de opt ani.

"A fost un an 2017 dificil si trebuie sa imi revizuiesc calendarul pentru a fi pregatit. Din acest motiv, trebuie sa anunt cu tristete ca nu voi juca la aceasta editie", a declarat Nadal.

Spaniolul s-a retras dupa primul meci disputat la Turneul Campionilor, in noiembrie, din cauza unei accidentari la genunchiul drept.

La 7 decembrie, el declara ca nu este inca apt suta la suta pentru revenirea in competitie, dar spera sa fie pana la Australian Open.

"Scopul este sa fiu apt complet intr-o luna. Voi face totul pentru a fi pregatit. Dar inca mai am nevoie de timp", a declarat Nadal.

Nadal va fi inlocuit la Abu Dhabi de compatriotul sau Roberto Bautista Agut, locul 20 ATP.

Sarbul Novak Djokovic (locul 12 ATP), austriacul Dominic Thiem (locul 5 ATP), spaniolul Pablo Carreno Busta (locul 10 ATP), sud-africanul Kevin Anderson (locul 14 ATP) si rusul Andrei Rublev (locul 39 ATP) vor fi prezenti si ei in Emirate.