Jurnalistii de la The Guardian l-au ales pe Ilie Nastase drept "personalitatea antisportiva a anului", pentru incidentele in care a fost implicat la intalnirea Romania - Marea Britanie de la Mamaia, din FedCup, informeaza News.ro.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Motivul alegerii

In aprilie, Nastase a facut comentarii nepotrivite la adresa copilului nenascut al Serenei Williams, i-a cerut numarul camerei capitanului nejucator al oaspetelor, Anne Keothavong, i-a jignit pe arbitri si pe jucatoarele adverse in timpul partidei dintre Sorana Cirstea si Johanna Konta, apoi a facut-o proasta pe o jurnalista britanica.

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a anuntat, la 21 iulie, ca Ilie Nastase a fost suspendat pana la 31 decembrie 2020 si amendat cu 10.000 de dolari din cauza comportamentului pe care l-a avut la Mamaia. Lui Nastase ii este interzis sa aiba o calitate oficiala la competitiile ITF in perioada 23 aprilie 2017 - 31 decembrie 2020. In plus, fostul tenismen nu va avea acces si nu va primi acreditare la competitiile ITF pe echipe pana la 31 decembrie 2018.

Intre "personalitatile antisportive ale anului" alese de publicatia britanica se mai regasesc rugbistul galez Scott Baldwin, care a ratat un meci din competitia Pro14, deoarece a fost muscat de mana de un leu, in timpul unei vizite la o rezervatie, dupa ce a ignorant aventismentele angajatilor de a nu incerca sa se apropie si sa intinda mana catre animale, portarul de rezerva al echipei Sutton United, Wayne Shaw, care a mancat o placinta in timpul meciului cu Arsenal Londra, din optimile de finala ale Cupei Angliei, jucatorul de darts Phil Taylor, implicat in cateva scandaluri ridicole la ultimele turnee din cariera, dar si ATP pentru tragerea la sorti cu conotatii erotice a grupelor turneului rezervat tinerilor tenismeni de la Milano.

"Personalitatile antisportive ale anului" se doresc a fi opusul "Personalitatii sportive a anului", titlu ce va fi acordat duminica, de BBC.

Te-ar putea interesa si:

VIDEO Ziua in care Ilie Nastase a stricat sarbatoarea tenisului: Cum le-a injurat pe Johanna Konta si Anne Keothavong, dar si pe arbitrul principal al meciului cu Marea Britanie

Federatia Internationala de Tenis face o ancheta dupa o remarca a lui Ilie Nastase despre copilul inca nenascut al Serenei Williams

FOTOGALERIE FedCup: Romania vs Marea Britanie 1-1/ Zi cu incidente la Mamaia - "Eroul" zilei - Ilie Nastase; A injurat-o pe Johanna Konta