Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Mihai Covaliu, este convins ca Simona Halep va participa la Jocurile Olimpice asa cum au facut-o inaintea ei alti mari jucatori de tenis precum Rafael Nadal, Roger Federer, Andre Agassi sau Serena Williams, informeaza Agerpres.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Simona Halep este cea mai buna jucatoare de tenis din lume, este pe primul loc si mai devreme sau mai tarziu va castiga si un turneu de Mare Slem. Si nu numai unul. Dupa Roland Garros nimeni nu mai avea rabdare si se intreba cand ajunge ea pe primul loc in lume, iar eu am spus atunci ca va ajunge si acolo. Asa spun si acum ca Simona va castiga si un Mare Slem si va participa si la Jocurile Olimpice. Asta este cursul firesc al sportivilor care fac performanta. La Jocurile Olimpice iti demonstrezi tie ca esti cel mai bun din lume. Asa cum a participat si Nadal, si Federer, si Agassi, si Serena Williams, sunt absolut convins ca si Simona Halep va ajunge sa concureze la Jocurile Olimpice. Daca nu la Tokyo atunci sigur la Paris", a spus presedintele COSR.

Intrebat daca Simona Halep se incadreaza in programul "Samurai 2020" pentru JO de la Tokyo, Mihai Covaliu a raspuns: "In programul Samurai primul criteriu pe care trebuie sa il indeplineasca un sportiv este acela de a face parte dintr-un lot olimpic. Simona nu face parte deocamdata dintr-un lot olimpic. In orice moment Federatia Romana de Tenis vine cu o propunere concreta de infiintare a unui lot olimpic eu sunt convins ca obiectivul acestuia va fi medalia olimpica. Si sigur ca Simona Halep poate face parte dintre "samuraii" care vor urca pe podium la Jocurile Olimpice".

Presedintele COSR, Mihai Covaliu, a participat, marti seara, la evenimentul organizat de Federatia Romana de Gimnastica cu ocazia lansarii oficiale a programului national dedicat copiilor "Hai cu noi in tara campionilor", care are ca principal scop marirea bazei de selectie pentru loturile nationale.