Simona Halep (1 WTA) a vorbit, intr-un interviu pentru Digi Sport, despre relatia pe care o are cu Darren Cahill si despre cum o ajuta sfaturile pe care le primeste de la antrenorul australian in timpul pauzelor dintre game-uri. Gratie discursurilor lui Darren Cahill, Halep a reusit in sezonul trecut sa intoarca in favoarea sa meciuri ce pareau pierdute. "Le zice prea bine, dar eu nu sunt in stare mereu sa asimilez tot ce zice si sa pun in practica", a spus liderul mondial.

Simona Halep si Darren CahillFoto: Jimmie48Photography

Despre discursurile lui Darren Cahill

"Am spus multe vrute si nevrute, dar nu m-am gandit vreodata sa-i spun 'intra tu si joaca daca le stii pe toate'. Le zice prea bine, dar eu nu sunt in stare mereu sa asimilez tot ce zice si sa pun in practica. Insa dupa meci, pentru ca eu ma uit foarte des la meciurile mele, ascult ce zice in pauze si, intr-adevar, are mereu un discurs aproape de perfectiune.

Chiar daca nu-l aud mereu, fiind presiunea si toata energia, de multe ori m-am ajutat de ce a spus. Am auzit ce a spus si am pus in practica. Si vreau sa simt energia unui om pe care ma bazez. Chiar daca nu aud, ma ajuta cu siguranta sa progresez. Daca nu se vede in acel meci, se va vedea in viitor", a povestit Simona Halep, intr-un interviu pentru Digi Sport.

Cum vrea Simona sa-si imbunatateasca jocul

"Pe viitor, in anul care vine, vreau sa progresez mult si pe venirea la fileu. Nu neaparat sa risc, pentru ca nu am nici corpul potrivit pentru a risca puncte, nici forta necesara. Insa sa merg la fileu, sa joc la voleu mai mult, sa dau crosuri scurte. As putea sa schimb un pic jocul", a spus Halep.

Halep va petrece Craciunul in Thailanda, unde va participa la un turneu demonstrativ in statiunea Hua Hin, Intercontinental World Tennis Thailand Championship, in perioada 23-24 decembrie.

Simona Halep va incepe noul sezon din circuitul WTA la Shenzhen, competitie care va debuta la inceputul lui ianuarie. La intrecerea de categorie "International" s-au mai inscris, printre altele, si Jelena Ostapenko si Maria Sharapova.

WTA Shenzhen va debuta pe 1 ianuarie. De-a lungul timpului, Simona Halep a mai participat la competitia asiatica in 2015 (atunci cand a castigat trofeul) si in 2017 (a fost invinsa in runda inaugurala de Katerina Siniakova - sportiva din Cehia avea sa castige turneul).

WTA Shenzhen face parte din categoria "International", se disputa pe hard (pelxiplave - outdoor) si va avea pe tabloul principal 32 de jucatoare. Cine a castigat turneul de-a lungul timpului: 2013, 2014 - Na Li, 2015 - Simona Halep, 2016 - Agnieszka Radwanska, 2017 - Katerina Siniakova.